Закарпатські митники викрили рекордну партію контрабандного бурштину

ДФС 03.07.2019 14:28 КРИМІНАЛ

Учора було затримано українця із 24-ма кілограмами бурштину, а сьогодні поляка з 43-ма кілограмами.

Учора на Закарпатській митниці правоохоронці запобігли незаконному вивезенню закордон обробленого бурштину. Це сталося в зоні митного контролю пункту пропуску «Тиса», куди заїхав автомобіль «Toyota», реєстраційний знак України.

Митники вивели транспортний засіб із загального потоку, направивши в бокс для проведення поглибленого огляду. В результаті огляду було виявлено 24 кг незадекларованого каміння бурштину в обробленому вигляді, різних розмірів. Каміння було приховане в газовому балоні легкового автомобіля. Виявлений товар знаходився в 10 поліетиленових пакетах.

В залежності від стану і обробки каміння, вартість бурштину може сягати на «чорному» ринку понад 600 тис. гривень.

Сьогодні вже на митному посту «Солотвино» правоохоронці запобігли незаконному вивезенню рекордної партії бурштину.

В зону пункту пропуску іноземець заїхав автомобілем «BMW», реєстраційний знак Польщі. Митники вивели транспортний засіб із загального потоку, направивши в бокс для проведення поглибленого огляду.

В результаті огляду автомобіля було виявлено оброблене та необроблене каміння бурштину різних розмірів вагою понад 43 кг, яке знаходилось в коробці передач та подвійному днищі авто.   Виявлене каміння знаходилося в 50-ти пакунках, його приблизна вартість на «чорному» ринку понад 700 тис. гривень.

ДФС

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат