Вступ до ВНЗ: переваги навчання у Польщі

23.06.2019 13:05 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Вирішальним для абітурієнтів та їх батьків є момент, коли потрібно вирішувати: обирати навчання у своїй країні чи спробувати свої сили у закордонних ВНЗ? У сучасної молоді є велика перевага – вони мають змогу навчатися за кордоном, до того ж, за невисокою ціною Потрібно лише знайти той університет, який є престижним та пропонує невисокі ціни. Обираючи навчання в Польщі після 11 класу, молодь підвищує свої шанси знайти у майбутньому престижну та добре оплачувану роботу. А якщо у вас виникли запитання чи труднощі при виборі університету, то краще вам звернутися до представників проекту Освіта без кордонів, які допоможуть обрати університет, проконсультують щодо спеціальностей. Завдяки такому проекту стало набагато легше вступити на денне та заочне навчання в Польщі, адже працівники проекту надають повний інформаційний супровід щодо усіх питань, що стосуються вступу.

Чому краще обрати польський ВНЗ?

Серед найбільш суттєвих переваг:

  • дуже якісна підготовка фахівців;
  • акцент на практичну підготовку студентів;
  • використовується найсучасніше обладнання;
  • невисокі ціни на навчання в Польщі;
  • високі оцінки від європейських роботодавців.

Цей перелік переваг насправді набагато ширший, адже під час навчання студенти вдосконалюють свої знання іноземних мов, спілкуються з іноземними студентами, мають можливість поїхати на міжнародні обміни. Також у кожного є змога отримати другу освіту в Польщі, після чого можна влаштуватися працювати у провідну європейську компанію.

На що варто звертати увагу, обираючи навчальний заклад? Перш за все, на його місце в рейтингу та на його престиж. Варто також уважно обирати спеціальність. Профільні університети готують найкращих фахівців. Одразу уточнюйте, чи є при університеті гуртожитки. Зараз при більшості європейських ВНЗ є гуртожитки, тому переживати вам не доведеться. Але уточнити це питання все-таки варто. Також потрібно дізнатися, які документи потрібно подавати при вступі. Їх перелік може мінятися залежно від вимог начального закладу. Проте ніяких складнощів зі вступом у українських абітурієнтів зазвичай немає.

Що стосується вільного часу, то навчальні заклади намагаються придумати та впровадити якомога більше цікавих занять, секцій та гуртків для молоді. Діють наукові, журналістські, спортивні гуртки, де студенти активно спілкуються та із задоволенням проводять час.

Також варто дивитись, у якому місті розташований навчальний заклад. Найцікавіше навчатися у великих та середніх містах, де завжди знайдеться де провести вільний час. Також студентам буде набагато легше знайти тут підробіток у літній, вільний від навчання час.

Ціни

Серед питань, які в першу чергу цікавлять вступника, - ціни. Насамперед варто сказати, що польські університети пропонують низькі ціни порівняно з університетами інших країн ЄС. Завдяки навчанню в Польщі можна отримати освіту практично за такою ж ціною, як і в нашій країні. Так, ціни за рік стартують від 700 євро. В польських медичних університетах ціни найвищі, проте й зарплата лікаря в ЄС є дуже високою, а такі спеціалісти високо ціняться у Європі. За оренду гуртожитку потрібно буде платити біля 100 євро, це середня ціна за місяць. Таким чином, ви можете зорієнтуватися, скільки буде коштувати навчання та які перспективи очікують на майбутнього студента.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат