Конкурс без конкурсу, або чому депутат «патріот» отримає солодку посаду від Богдана Андріїва?

22.06.2019 21:00 РАТУША

Не знаю коли завершиться і чи завершиться колись в нашій країні, в нашому краї, це явище «порішати». На цей раз порішали посаду директора пологового відділення ужгородської міської лікарні. Вже днями цю посаду обійме депутат від партії «Патріот». Докладніше у нашому розслідуванні.

У понеділок має відбутися відкритий та, як зазвичай пишуть, прозорий конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального некомерційного підприємства “Ужгородський міський пологовий будинок” Ужгородської міської ради.

Дата початку прийому документів для участі у конкурсі 04.06.2019.

Кінцевий строк приймання документів для участі у конкурсі: 19.06.2019 до 17.00 год.

Насправді,   жодного конкурсу не буде, він відбудеться формально, як то кажуть для галочки. За особистим клопотанням мера обласного центру Богдана Андріїва буде прийнято рішення про призначення Юрія Ломаги.

Так, саме того легендарного серед студентів медиків викладача УжНУ.

Врешті, пан Василь любить теревенити й сам про свої «заслуги» та походеньки.

Отож, ціна такого «порішати» -   за словами самого пана Юрія   - декілька десятків тисяч доларів США. Так, саме так, шановний читачу. Юрко завзято хизується, навіть пишається тим, що йому вдалося вирішити питання за певну суму грошей. Він запевняє, що питання він узгодив у Мукачеві, з одним із діючих нардепів. А вже нардеп, якимось чином натиснув на міського голову. А Богдан Андріїв злякався та призначає його.

Проте, на нашу думку, можливий інший варіант. Міський голова Богдан Андріїв таким чином розраховується з депутатом від партії «Патріот» за певні, скажімо «дружні», голосування. А вже депутат вважає, що натискаючи на кнопки в сесійній залі втратив чималу суму грошей. Але таку історію «не повіш цімборам», тому Юрко вигадав байку про боягузливого мера та грізного мукачівського депутата.

Отож, вже наступного понеділка Юрій Ломага буде «прозоро» призначений на омріяну посаду директора Ужгородського міського пологового   будинка

Звичайно, що в ході реформ у медичній галузі назва посади керівника вже не звучить «головний лікар», але суть від того не змінилася. Всі жителі Закарпаття знають, що це найкращий пологовий центр в області з насправді висококласними лікарями та новітнім обладнанням.

А які гучні скандали, ще декілька   були тому пов’язані з цим закладом.

Отож, чим нам відомий майбутній керівник провідної лікарняної установи обласного центру?

Народився майбутній переможець конкурсу 11 січня 1973 року в селі   Брід   Іршавського району. Закінчив Ужгородський державний університет за спеціальністю "Лікарська справа". Працював певний час в Іршавській районній лікарні. В подальшому на бюрократичній посаді начальником відділу охорони здоров'я   Іршавської районної державної адміністрації.

З 2010 року проживає в Ужгороді. Працює на адміністративній посаді заступника головного лікаря Закарпатської обласної лікарні. Викладає в УЖНу на медичному факультеті. Отож Юрій Ломага вже з десяток років не є практикуючим лікарем. Він адміністратор. Врешті пологи він приймати і не збирається.

На рідній Іршавщині пана Юрія пам’ятають. Нам розповіли, що у 2009 році у нього трапився гучний конфлікт з правоохоронними органами. Навіть було порушено кримінальну справу щодо вимагання хабарів від колишніх колег - лікарів Іршавської районної лікарні та сестринського медичного персоналу. Адже тоді наш герой обіймав керуючу бюрократичну посаду. Від нього залежали призначення, кількість ставок, атестації та купа інших важливих для медиків питань.   З посади, врешті, він мусив піти.

У подальшому, далі від сорому, Юрій переїхав жити до Ужгорода та влаштувався викладати на медичний факультет УжНУ. Заліки та іспити часто-густо студенти «вирішують» у розкішному кабінеті пана Ломаги в лікарні імені Новака. Зручно, комфортно, далі від людських очей…

З 2015 року він стає депутатом міської ради від партії «Патріот». Скажімо так, говорити про підозри у підкупі виборців прийнято в юридичних колах, але ми прості ужгородці. Ми ж достеменно знаємо хто та саме за що пропонував 500 гривневі купюри в ході виборчих перегонів.

Сусіди, колеги, знайомі – всі розповідали про тих два папірчики з потрібними позначками – «За мера» - «За депутата». Тоді для багатьох було дивним, що маловідома партія «Патріот» набрала тисячі голосів, але не жителям, приміром,   мікрорайону «Боздош» де «патріот засівав грошима».   Таким саме чином наш герой і потрапив до омріяного депутатства.

А вже днями він «виграє прозорий конкурс» бо наш шановний мер або «не може відмовити» бо злякався, або віддає борги. А щодо людей, вагітних і ненароджених, то як каже пан Юрій «Я всіх купив!»

Джерело

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат