На Луганщині двоє закарпатців, які були на заробітках у Росії, жебрають гроші, щоб доїхати додому

21.06.2019 16:52 СОЦІО

Двох чоловіків помітили біля церкви в місті Сватове Луганської області, де саме була Літургія до свята Трійці. Вони виклали целофановий пакет і просили дати їм грошей на квитки до Мукачева.

Як з’ясували місцеві журналісти, чоловіки були в Краснодарському краї в Росії на заробітках. Вони «клюнули» на привабливу рекламу одного з агентств із працевлаштування. Ще й заплатили агентству за знайдену роботу комісійні.

Та, як виявилося, чоловіки потрапили ледь не в рабство. Віталій та Михайло розповіли місцевим журналістам, що по приїзді від них відразу забрали паспорти. Вони працювали по 12 годин на добу, жили в сараї, годували їх, як худобу, а за паркан виходити не можна було. Українців там було небагато, здебільшого казахи. З ними також поводилися хазяї як з рабами.

Грошей за роботу не дали, а коли почалися невдоволення серед працівників, то роботодавці просто викликали поліцію і повідомили, що ці люди незаконно перебувають у Росії.

Михайла та Віталія забрали в табір для переселенців. Там годували лише раз на добу і спали вони на підлозі. Після двотижневих поневірянь їх таки відвезли в бік України і передали нашим прикордонникам на КПП «Чертково—Мілове».

Чоловіки якось добралися до Сватового, звідки ходять потяги, і поліція залізничної станції хотіла їх посадити на потяг, але начальник потяга їх не пустив.

Віталій — сирота з дитячого будинку, а в Михайла також уже немає родичів. Вони просять місцевих мешканців, чи немає у Сватовому якоїсь роботи, щоб заробити на квиток, і мешканці радять їм звернутися до мерії.  

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат