На Закарпатті в рамках лісовідновлювальної акції висадять 10 мільйонів дерев

29.04.2019 14:48 ПОДІЇ

Ще 21 березня на Закарпатті стартувала акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». За час її проведення у найбільш лісовому краї України з’являться 10 мільйонів дерев, повідомляє прес-служба ЗОУЛМГ.Кожному студентові та учню школи спеціальне завдання: висадити кілька десятків дерев упродовж одного дня.

Молодь, яка торік брала участь у подібній акції, зізнається: це справа нескладна, «переселити» 35 саджанців на свіжому повітрі, й головне – поза уроками – і весело, і приємно. Відтак щороку спільними зусиллями працівників державної лісової охорони, представників Товариства лісівників Закарпаття, перших осіб області, підприємців, учнів шкільних лісництв, преси народжуються нові здорові ліси, парки, сквери та алеї.

Станом на кінець квітня, підприємства Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства провели лісовідновлення на площі 941 гектар, що складає 51 відсоток від запланованого на весну.За словами головного лісівника краю Валерія Мурги, на даний момент завдання із лісовідновлення виконали Берегівський, Виноградівський, Довжанський, Мукачівський, Перечинський, Ужгородський, Хустський держлісгоспи.

Для повноцінного відновлення лісів ще треба попрацювати. І роботи з лісовідновлення ще тривають у гірських Брустурянському, Рахівському, Ясінянському, Верхньогірському, Тячівському та Великобичківському лісових господарствах.Варто підкреслити, що протягом тривалого часу увесь посадковий матеріал для озеленення карпатських лісів вирощується у розсадниках підприємств, що входять до складу ЗОУЛМГ.

Ну й насамкінець нагадаємо: 52 відсотки території Закарпаття займають ліси, й це найвищий показник серед областей України. Наші фахівці переконують, що упродовж останніх років знизилася і кількість самовільних рубок, та й, основне, планове вирубування деревини відбувається меншими темпами, ніж раніше. Й хоча на кожному зрубі обов’язково висаджується нове дерево, для повноцінного відновлення лісів ще треба попрацювати.

Пресслужба ЗОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат