Мамо, я в парламенті: Як закарпатські школярі Верховну Раду підкорювали.

20.04.2019 18:16 ПОДІЇ

Ця історія про здійснення мрії двадцяти закарпатських школярів розпочалася близько місяця тому, коли у соцмережах вперше з’явилася інформація про старт незвичного конкурсу, організованого ГО «Інститут сприяння розвитку громадянського суспільства» та народним депутатом України Робертом Горватом.

Учасникам пропонували розповісти про своє бачення найсерйозніших вітчизняних проблем та найнагальніших реформ, а також змалювати власні кроки та ініціативи, якщо б вони опинилися у статусі народного депутата чи голови Закарпатської ОДА. Кілька тижнів очікувань, понад 60 поданих заявок та суворий відбір. Результат — 20 кращих із кращих анкет, а вірніше їхні автори дочекалися омріяного дзвінка із новиною «Ти їдеш до Верховної Ради України!».

І ось, 11 квітня, фойє ужгородського залізничного вокзалу і ці ж два десятка юних закарпатців із рюкзаками та схвильованими поглядами готові їхати підкорювати столицю.
«Ця поїздка буде класна, будуть хороші емоції і я дізнаюся багато нового», — ділиться своїми очікуваннями з журналістами учасниця поїздки Вікторія.

«Верховна Рада це законодавчий орган нашої держави. Я планую вступати на юридичний факультет і мені буде надзвичайно корисно побувати у парламенті й побачити, як працює вся ця «кухня», — розповідає школяр із Ужгорода Олександр.

Ну а далі — потяг, гра у Мафію, безсонна весела ніч і, нарешті, Київ. Тут на учасників чекала екскурсія історичним центром міста, прогулянка урядовим кварталом та довгоочікуваний візит до Верховної Ради України разом із співорганізатором екскурсії — народним депутатом Робертом Горватом. Із ним школярі й гуляли кулуарами Ради, розмовляли про робочий день народного обранця, реалізацію реформ, ухвалення законопроектів та боротьбу з корупцією.

«Було приємно поспілкуватися з кожним і кожною, почути гострі запитання, які свідчать про те, що дітям справді не все одно, як розвиватиметься і куди рухатиметься наша країна. Цей день запевнив і мене особисто, що у нас підростає покоління, якому можна буде з упевненістю довірити Україну. А молоді люди, сподіваюся, зрозуміли, що Верховна Рада насправді — це не лише місце, яке показують по телевізору», — поділився враженнями після екскурсії Роберт Горват.

А емоцій та вражень по завершенню поїздки було і справді чимало. Як і селфі на фоні легендарної парламентської люстри зі словами «Мамо, я в парламенті!» та емоційних дописів у соцмережах: «Ці два дні я не забуду ніколи. Таке відчуття, ніби я знаю кожного з вас уже кілька років. Мені було дуже весело та комфортно, — зізнається учасниця поїздки Вікторія. — Думка про те, що ми, можливо, не будемо більше спілкуватися, розбиває мені серце. Частиночка моєї душі назавжди залишиться з вами та в Києві. Сподіваюся, ми не забудемо один одного. Щиро дякую організаторам та пану Горвату за таку прекрасну можливість».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат