Марина Порошенко відвідала учбові заклади та Невицький замок

14.02.2018 18:40 ПОДІЇ

 

Дружина Порошенка відкрила в Ужгороді Інклюзивно-ресурсний центр і долучила Закарпаття до всеукраїнського проекту «Книга Миру».

Ми вже повідомляли, Ужгород відвідала дружина президента Марина Порошенко.

За повідомлення прес-служби ОДА, Закарпаття долучилося до проектів Марини Порошенко – «Книга Миру» та розвиток інклюзивного освітнього середовища. Разом зі школярами Закарпаття, чиї батьки захищають кордони нашої держави на Сході, дружина президента заповнила сторінки всеукраїнського проекту «Книга Миру». Це вже дев’ятнадцята область, яка долучилася до «дитячої молитви за мир в Україні».

Новий розділ у «Книзі Миру» формували учні інклюзивної Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 – ліцею «Лідер». У закладі навчається багато дітей військовослужбовців, адже поруч розташована військова частина 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади.

– Задум книги виник у зв’язку з бойовими діями на сході країни, – зазначила Марина Порошенко. – Це своєрідне нагадування нашим військовим про тих, кого вони захищають і оберігають.

Також у рамках візиту Перша леді України та голова Закарпатської   ОДА Геннадій Москаль підписали Меморандум про приєднання регіону до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується спільно з Міністерством освіти і науки України.

Наразі на Закарпатті працюють 141 інклюзивна школа, в яких навчається 298 учнів з особливими освітніми потребами. Для забезпечення доступних і якісних умов для навчання таких дітей, пані Порошенко передала Г.Москалю розроблені Фондом типові проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати і висловила сподівання, що в майбутньому вони будуть реалізовані на Закарпатті.

У ході візиту Марина Порошенко та Геннадій Москаль провели нараду з головами РДА, ОТГ та міськими головами щодо створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів Закарпатської області. За результатами зустрічі підписано Меморандум і заплановано відкриття до 1 вересня 2018 року 18-ти Інклюзивно-ресурсних центрів.

Перший такий центр на Закарпатті відкрила саме Марина Порошенко. Заклад створено на виконання відповідної Постанови Кабінету Міністрів України і покликано забезпечувати супровід дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років протягом усього навчання. Завдяки таким центрам контингент вихованців спеціальних шкіл-інтернатів поступово зменшуватиметься, а кількість дітей з особливими потребами, які навчаються в інклюзивних і спеціальних класах закладів загальної середньої освіти, збільшуватиметься.

Наприкінці робочого візиту Марина Порошенко оглянула одну з туристичних перлин Закарпаття – Невицький замок, який має надзвичайно високу архітектурну цінність, проте останніми роками через брак фінансування занепадає.

З метою збереження та запобігання повної руйнації замку розроблено проект «Розвиток інфраструктури у сфері туризму і рекреації Закарпаття шляхом реставрації пам’ятки архітектури національного значення – Невицького замку (перша черга невідкладних робіт)», який передбачається фінансувати в рамках проектів регіонального розвитку, що реалізуються за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Наразі заплановано здійснити першу чергу невідкладних робіт відповідно до кошторису, який становить 11248,256 тис. гривень.

Після реалізації проекту головна вежа Невицького замку зможе повністю функціонувати, приймати туристів з України (орієнтовно 150 тисяч) та із-за кордону (50 тисяч іноземних туристів), які матимуть змогу культурно розвиватися та розширювати свій туристичний кругозір. Це сприятиме додатковим надходженням до місцевих бюджетів та розвитку туристичної інфраструктури краю.

ТЕГИ : марина порошенко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат