Ужгородські лікарню та поліклініку таки реорганізують

23.12.2018 13:23 ЗДОРОВ'Я

Медики Ужгородської мiської полiклiнiки даремно били на сполох. Ще минулого тижня на сесії міськради йшлося про те, що їхнiй заклад об’єднають з мiською лiкарнею. У такому випадку можливе скорочення персоналу та вiдтермiнування реформування закладу.

І хоч на сесiї 13 грудня об’єднання лiкарнi та полiклiнiки депутати не пiдтримали, а проголосували за окреме iснування, рiшення все ж не прийняли. Як повiдомили головному лiкарю Ужгородської мiської полiклiнiки Вірі Качановій, мер ветував рiшення. У полiклiнiцi понад 200 працiвникiв, 70 із яких лiкарi, i як працювати далi не знають.

У четвер на позачерговій сесії депутати повернулися до цього питання, але таки не подолали вето мера.

Натомість більшістю голосів підтримали проекти рішень «Про реорганізацію комунального закладу «Центральна міська клінічна лікарня» у комунальне некомерційне підприємство «Центральна міська клінічна лікарня Ужгородської міської ради» та «Про реорганізацію комунального закладу «Ужгородська міська поліклініка» у комунальне некомерційне підприємство «Ужгородська міська поліклініка Ужгородської міської ради», — йдеться на сторінці мерії у Facebook. — Новостворені комунальні некомерційні підприємства є правонаступниками всіх майнових прав та обов’язків реорганізованих центральної міської клінічної лікарні й Ужгородської міської поліклініки». Метою прийняття рішень є впровадження нових підходів щодо організації роботи закладів охорони здоров’я та їх фінансового забезпечення в рамках реформи медичної галузі, кажуть у мерії.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат