Мирослав Гісем: Хочу об’єднати та консолідувати людей справи на Закарпатті

19.12.2018 12:21 ПОЛІТИКА

Нещодавно відомий український політик та підприємець, лідер партії «Основа» Сергій Тарута представив керівника закарпатського обласного осередку партії «Основа» Мирослава Гісема. Сергій Тарута наголосив, що Мирослав Гісем є людиною з величезним організаторським досвідом і це призначення є значним підсиленням осередку партії.

Ми вирішили запитати Мирослава Гісема про те, яким чином буде розбудовуватися обласний осередок і на кого опиратиметься голова осередку, формуючи команду.

— Мирославе Володимировичу, у вас величезний бізнесовий досвід, зокрема, ви є відомим фінансистом краю, але лише зараз ви вирішили зайнятися активною громадською та політичною діяльністю. Що вас до цього спонукало?

— Я не те щоб зовсім не займався громадською чи політичною роботою, але ви правильно помітили, що зараз стався певний поступ. У важкий для країни час не можна бути пасивним спостерігачем. Не можна просто бути стороннім і спостерігати за тим, що відбувається. Прагнення змін на краще спонукало мене до більшої активності в політичній діяльності.

— А чому власне партія «Основа»? Адже в Україні багато так званих «розкручених» партій, які, без сумніву, захотіли б бачити вас у своїх рядах…

— Партія «Основа» це - не партія лозунгів, а команда «Основи» це - не популісти. Це партія   дії, яка спирається на людей справи. Мені це імпонує. Окрім того, давно знаю лідерів партії. Зараз в Україні багато популістів, які виголошують такі лозунги, які приємні вуху українців. Але на популізмі нічого не збудуєш. Лідери ж «Основи» довели свою спроможність справами. Підприємство Сергія Тарути є одним із головних бюджетоутворюючих підприємств сходу України, яке витягувало Україну навіть в кризові часи. Саме Сергій Тарута залучив найбільшу інвестицію часів незалежності України. Це інвестиційний проект інноваційної модернізації Алчевського металургійного комбінату на понад 3,7 млрд. доларів.

Ну і ще один важливий фактор, який вплинув на мене. Якщо в більшості партій в Україні не має чіткої ідеології і навіть немає програми, то лідер партії «Основа» Сергій Тарута став натхненником та розробником Доктрини збалансованого розвитку   «Україна 2030», над якою працювали провідні науковці, політологи, економісти та соціологи. Це не просто план дій, це рецепт видужання України. Доктрина є абсолютно аполітичним проектом, який «Основа» навіть пропонує взяти на озброєння іншим політичним силам.

— Сергій Тарута та партія «Основа» в Україні набирає популярності, а як ви маєте намір розбудовувати обласний осередок партії на Закарпатті?

— За 24 роки свого трудового досвіду познайомився з багатьма авторитетними людьми. Багато з них є саме людьми справи. Це люди, які досягли авторитету своїми досягненнями у різних сферах. Я хочу об’єднати цих людей і консолідувати щонайбільше активних закарпатців, щоб попрацювати на благо України і Закарпаття зокрема.

— І все таки, які критерії будуть при відборі партійного активу в Закарпатті? Якими якостями повинні володіти ваші партійці?

— Головне – це розуміння необхідності змін, а також вміння і бажання працювати. Ми хочемо об’єднати авторитетних людей і будемо ігнорувати тих, хто захоче використати партію виключно для певних політичних преференцій в майбутньому, або просто захоче заробити в період виборчої кампанії. Це не наші люди. Якщо ти йдеш в партію, купуючи місце в списках чи вимагаєш посад у випадку перемоги партії на виборах, то це не до нас.

— Чи будете ви звертати увагу на те, чи був кандидат до вашої партії членом інших   політичних утворень?...

— Це болюче питання. На жаль, у нас склалася ситуація, коли на представників деяких партій вішаються ярлики за діяння минулих політичних лідерів. Але ж часто є так, що авторитетна людина, чи то науковець, чи лікар, прагнуть громадської активності і вступають до тої чи іншої політичної сили, щоб внести свою лепту в розбудову країни. А потім виявляється, що лідери партії стають опальними і тоді тінь падає на всіх людей, які були членами цієї партії. Не думаю, що для нас буде важливим те, в якій політичній силі був кандидат до лав нашої партії. Повторюю, для нас важливим є бажання працювати на розбудову країни. Ми навпаки консолідуємо людей справи незалежно від певних ідеологічних поглядів. За моєю спиною 24-річний трудовий досвід, я розвивав фінансовий сектор Закарпаття, втілив багато проектів, створював робочі місця і при цьому не мав конфліктів ні з головами сіл, адміністрацій, місцевих та обласних рад, депутатами всіх рівнів при всіх президентах, при різній владі. Я завжди прагнув знайти компроміс, об’єднати людей навколо єдиної ідеї. Я цінував і ціную представників влади не за їхні політичні погляди, а за той внесок, який вони зробили для розбудови краю та країни.

— Дякую, Мирославе Володимировичу, за відвертість. Сил вам і натхнення та гарних Новорічних свят.

— Щиро дякую і, користуючись нагодою, вітаю всіх закарпатців з наступаючими Різдв’яно-Новорічними святами! Бажаю віри й оптимізму, міцного здоров’я та родинного затишку!

Розмовляла Оксана Вербицька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат