Як «накосити» 300 тис. грн. із міського бюджету?

Олександр Пересоляк, юрист 15.12.2018 20:26 РАТУША

Дивовижну авантюру провернув з коштами місцевого бюджету Ужгорода підприємець Іван Кочан. Із 1 березня цього року Іван Іванович почав вигравати закупівлі з бюджетних коштів. Почав, так би мовити, проявляти телепатичні здібності.

Так, за 2018 він навигравав на 341 565 грн., із яких найбільші закупівлі провів Департамент міського господарства Ужгородської міської ради 198 293 грн. та 100 000 грн. — КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода». Однак чомусь пану Івану не пощастило на звичайному ринку — всі свої доходи він зміг заробити лише з бюджету.

Якщо ж уважно прослідкувати співпрацю підприємця з Ужгородською міською радою, то бачимо ось що. 10 вересня 2018 року Департамент міського господарства міської ради замовив у Івана Кочана — увага! — «послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень». 10 жовтня підприємець отримав 187 тис. грн., а 12 жовтня ще близько 11 тис. грн. Дивно виглядає як для жовтня місяця замовлення послуг з озеленення територій, так і косіння трави. Але ж де косив цей підприємець траву та яку площу? Загальна площа становить близько 40 футбольних полів. А от місце виконання робіт у системі Рrozorro сформовано як Ужгород.

Це далеко не весь перелік послуг, які надавалися цим підприємцем. КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода» оплатило у серпні 2018 року Івану Кочану 100 тис. грн. за формувальне обрізання 20 дерев із залученням верхолазів на вул. Митній в Ужгороді.

Також 23 липня управління освіти оплатило Івану Кочану послугу з обрізання дерев на території дитячих садочків № 8 та № 19 у сумі 30 тис. грн. Але, мабуть, погано обрізав, бо в період із 23 по 30 листопада на території цих же садочків та ще ряду інших провів нове обрізання дерев із допомогою верхолазів.

Таким чином «пиляють» та «обрізають» кошти місцевого бюджету Ужгорода окремі підприємці.

Олександр Пересоляк, юрист

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат