У передноворічний період лісівники посилюють держконтроль за ялинками

Пресслужба ЗОУЛМГ 14.12.2018 14:06 ПОДІЇ

Щороку, з метою запобігання незаконному вирубуванню шпилькових насаджень в передноворічний період, проводиться операція «Новорічна ялинка». В її рамках рейдові бригади у складі державної лісової охорони спільно з працівниками РВ Національної поліції у Закарпатській області будуть проводити патрулювання у лісових угіддях та перевіряти документи на право придбання та реалізації новорічних ялинок в місцях реалізації.

Провідний інженер з охорони лісу ДП «Рахівське ЛДГ» Ростислав Бузаш розповідає, щоДП «Рахівське ЛДГ» попереджає: за самовільну рубку дерев порушники притягуються до адміністративної відповідальності згідно статті 65 Кодексу України про адмініст­ративні правопорушення у вигляді штра­фу розміром від 85 до 204 грн. та залежно від діаметру стовбура дерева одночасно нараховуються і збитки. Крім того, в порядку цивільно-правової відповідальності вони відшкодовують збитки, заподіяні лісовому господарству, а в разі заподіяння лісовому господарству значної шкоди громадяни та посадові особи можуть притягуватись до кримінальної відповідальності згідно статті 246 Кримінального кодексу України.

Наше підприємство у передноворічні дні буде здійснювати реалізацію ялинок для усіх бажаючих. Цей захід проводитиметься у визначених пунктах. Зокрема, зелені лісові красуні реалізовуватимуть з «Ялинкового базару», що знаходиться на території ДП «Ра­хівське ЛДГ» за адресою: м. Рахів, вул. Б. Хмельницького, 3 (двір лісгоспу) та безпосередньо у лісництвах.

Цього року вартість новорічної ялинки в нашому підприємстві становитиме від 105 до 180 грн., залежно від місця продажу та висоти дерева. За інформацією щодо придбання новорічного деревця або з інших питань звертайтесь за телефоном 2-20-30.

Пресслужба ЗОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат