Як захистити беззахисних

admin 14.12.2018 12:05 ПОЛІТИКА

У той час, коли в державі на рівні виживання знаходиться значна частина цілком здорових та активних людей, навіть важко уявити, як виживати незахищеним, чи навіть повністю беззахисним. Мова про людей з певними фізичними обмеженнями.

Програма «Повага — кожному» має на меті повернути повагу кожній людині в Україні.

Партія «Основа» приймає на себе серйозні зобов’язання не тільки по відношенню до людей праці, а й у соціальній сфері.

«Людина має право самостійно вирішувати свою долю, але при цьому держава повинна взяти на себе зобов’язання по допомозі незахищеним верствам суспільства до досягнення цільових показників розвитку економіки до 2030 року», — зафіксовано в політичній платформі «Наша Основа», яка була схвалена вересневим з’їздом партії «Основа » в Києві.

У програмі йдеться про те, що соціально незахищені верстви населення повинні отримувати гідну турботу від держави.

Необхідною є державна програма соціалізації воїнів АТО, надання їм грантів на створення малих підприємств, пільг на придбання житла.

Слід передбачити податкові канікули для СПД-інвалідів, які починають своє власне мале підприємництво.

Партія «Основа» виступає за надання інвалідам грантів на навчання новій професії в сфері інноваційної та креативної економіки. У партії пропонують також надавати дітям-інвалідам повний соціальний пакет на лікування, пересування, навчання і отримання професії.

Ось тільки цифри, над якими варто задуматися. Зараз в Україні — понад 2,6 млн осіб з інвалідністю, з них близько 160 тисяч — діти з інвалідністю. При цьому в навчальних закладах усіх рівнів навчаються лише 95 тис дітей, учнів і студентів з інвалідністю. До того ж, чисельність студентів з інвалідністю в ВУЗах протягом останніх 4 років постійно скорочується — з 20 тис чоловік в 2013 році до 13 тис чоловік в 2017 році. І не тому, що потенційних абітурієнтів-інвалідів стало менше, а просто тому, що немає можливості і панує апатія.

На жаль, вкрай низький в Україні і рівень офіційно працевлаштованих людей з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку — таких в Україні зараз налічується лише близько 11 тис осіб.

Пенсійне забезпечення соціально незахищених громадян має бути підвищено. Пенсії в розмірі 1,5-2,4 тис грн, які зараз отримують 2,2 млн громадян по інвалідності, втраті годувальника або соціальні пенсії — це не захист, а її імітація з боку української держави (громадян таких категорій станом на початок цього року в Україні було близько 1,4 млн, 0,7 млн ​​і менш 0,1 млн осіб відповідно).

«Партія «Основа» робить також конкретні кроки по реалізації своєї соціальної політики. І в першу чергу, ми підтримуємо розвиток матеріальної бази для лікування і реабілітації дітей з обмеженими фізичними можливостями. Тому що в Україні — низький рівень забезпеченості людей з інвалідністю сучасними індивідуальними і технічними засобами реабілітації. Тільки дітям з інвалідністю номінально потрібно понад 110 тисяч одиниць технічних засобів реабілітації. А спеціальним автотранспортом люди з інвалідністю практично перестали забезпечуватися. За 2017 рік спецтранспорт отримали тільки 170 людей з інвалідністю. І це при тому, що 62 тисячі мали на нього законне право. При таких темпах переважна кількість людей з обмеженими можливостями, які потребують спецтранспорт, просто за життя отримати його не встигнуть», — розповідає керівник осередку партії «Основа» в Закарпатті Мирослав Гісем.

У партії вважають за необхідне надавати реальну допомогу конкретним дитячим установам і персонально молодим людям, які потребують лікування і в засобах реабілітації. Так, у вересні 2018 роки за сприяння партії «Основа» відкрили в Тернополі творчий Центр молодіжних ініціатив для молодих людей з обмеженими фізичними можливостями та для всіх талановитих студентів.

У жовтні цього року Коростенському Центру реабілітації дітей-інвалідів «Джерело надії» партійці «Основи» вручили реабілітаційну клітку «Павук» для відновлення функцій руху у дітей з інвалідністю. У партії сподіваються, що цей скромний подарунок прискорить реабілітацію дітей і трохи полегшить турботи їх батькам, яким тепер не треба буде їздити в обласний центр, щоб отримати такі необхідні дітям реабілітаційні процедури.

А на Харківщині представники партії «Основа» зовсім недавно допомогли з терміновою операцією маленькій Кірі і врятували дівчинці слух.

Молодим людям з особливими потребами необхідно створювати сприятливі умови для всебічного розвитку, для засвоєння ними знань і навичок, які будуть їм необхідні для отримання шкільної і вузівської освіти, для їх соціальної адаптації в суспільстві. Вони повинні мати можливість брати посильну участь в політичному та економічному житті країни.

Для партії «Основа», для кожного її представника, сьогодні вкрай важливою є соціальна місія. Тому що у людей в Україні з’явилася надія на краще майбутнє.

«Соціальна відповідальність держави в нашому розумінні — це ефективно функціонуюча система соціального захисту громадян та конкретні дії влади, які наочно демонструють, що соціально незахищені громадяни державі потрібні, і що підтримка молодих людей з особливими потребами — це цінна інвестиція держави в успішне майбутнє країни, в її позитивний імідж у світі», — вважає лідер партії Сергій Тарута.

Він також розповів, що партія «Основа» констатує високу значимість місії всіх працівників соціальної сфери в Україні та акцентує увагу на важливості їх діяльності для гармонійного розвитку суспільства і кожного громадянина, особливо — вразливих категорій громадян, які потребують соціального захисту.

«Турбота про людину є одним з головних програмних положень партії «Основа». Серед завдань партії — збільшення тривалості життя українців на 7 років (за період до 2030 року), надання всім громадянам доступу до якісної і своєчасної медичної допомоги в повному обсязі, входження України в Топ-60 країн світу за Індексом здоров’я. І наша партія йде у владу, щоб все це реально здійснити», — заявив лідер «Основи» Сергій Тарута.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат