А колись давно "Укрпошта" була таки партнером для газет...

admin 20.11.2018 15:54 ПОДІЇ

Спілка журналістів і видавці вимагають від Порошенка звільнити главу "Укрпошти". У НСЖУ зауважують, що внаслідок недолугої роботи "Укрпошти" під керівництвом Смілянського, який сам щомісяця має до 1 млн. грн. зарплати, катастрофічно скоротився ринок газетної передплати.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та профільні медіа-об’єднання звернулися з відкритим листом до президента Петра Порошенка, в якому вимагають звільнити керівника ВАТ "Укрпошта" Ігоря Смілянського.

Про це йдеться у повідомленні на сайті НСЖУ.

Основна претензія до керівництва "Укрпошти" – значне скорочення ринку передплати: за останні 3 роки на 3 млн примірників, тобто на 27%. Оперативні дані про перебіг передплатної кампанії свідчать, що обсяги передплати на 2019 рік можуть скоротитися ще на 30–40 % або на 2,6 млн примірників.

"Ми вважаємо – це наслідок недолугої роботи "Укрпошти" під керівництвом пана Смілянського І. Ю. Нинішня якість доставки друкованих ЗМІ не витримує жодної критики, бо набули вже системного характеру випадки доставки передплаченої преси раз на тиждень і з запізненням до тижня", – йдеться у зверненні до президента України.

До того ж, наголошується у листі, масове закриття поштових відділень і скорочення листонош під офіційним приводом "переведення роботи відділень на пересувний формат" призводять до соціальної напруги й критичного скорочення обсягів передплати преси.

Нагадаємо, раніше Національна спілка журналістів України висловила недовіру гендиректору "Укрпошти" Ігорю Смілянському, вважаючи, що він руйнує систему поштової доставки преси.

http://ua1.com.ua
++++++++++++++++++++++

Директор "Укрпошти" отримує шалену зарплату в той час, як листоноші – тисячу гривень

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський отримує щомісяця зарплату у розмірі 744 тисячі гривень. Проте це лише оклад, окрім якого посадовець отримує преміальні, відпускні та матеріальну допомогу, що суттєво збільшує його заробіток.

Про це свідчить офіційна відповідь Міністерства інфраструктури на запит журналістів, повідомляє "Обозреватель".

У документі вказано, що зарплата Смілянського складається з посадового окладу в розмірі 744 600 гривень, розрахованого відповідно до постанови уряду, надбавки за роботу в умовах режимних обмежень у розмірі 15% від посадового окладу та премії у відсотках за умови виконання умов контракту.

https://24tv.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат