На Закарпатті незабаром можна буде отримати кінематографічну освіту

admin 16.11.2018 20:50 ПОДІЇ

У четвер ГО «Закарпатська фільмкомісія» зібрала до Круглого столу керівників вишів області, аби поговорити про можливості реалізувати в краї кіноосвіту.

Кіногалузь в Україні активно розвивається і відченням тому є кількість фільмів, які виробляються національним виробником, динаміка збільшення фінансової підтримки кіновиробництва з боку держави та зростання ринку кіно, а також світове визнання національного українського кіно на міжнародних фестивалях.
У вересні в Ужгороді пройшла Міжнародна конференція «Спільне виробництво кіно в рамках транскордонного співробітництва», де учасники — імениті режисери та продюсери — дійшли висновку започаткувати систему кінематографічної освіти в Закарпатській області.
На Круглому столі в четвер були присутні чиновники від освіти та керівники вишів: Ужгородський національний університет (Філологічний факультет, Факультет іноземної філології, Економічний факультет, Математичний факультет), Закарпатська академія мистецтв, Ужгородський коледж культури і мистецтв, Ужгородський музичний коледж ім. Д.Задора.
В результаті обговорення необхідності створення спільних освітніх проектів, освітяни вирішили підготувати відповідне звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів. Також було прийнято рішення доручити координацію комунікації та напрацюванню проектів у сфері кіноосвіти громадській організації «Закарпатська фільмкомісія», а також надати контактних осіб – представників навчальних закладів для проведення відповідних зустрічей зустрічей — йдеться на сторінці Закарпатської фільмкомісії.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат