Всі люди в Україні заслуговують на повагу

10.11.2018 17:57 ПОЛІТИКА

Ми отримали важкий багаж із тоталітарного СРСР, коли були нівельовані людські цінності. Зрівнялівка вбивала особистості й суспільство чітко розмежовувалося на чиновницький комуністичний апарат та всіх інших людей. Це був період, коли навіть   простий примітивний начальник ЖЕКу хотів показати свою значимість і міг просто зневажати та грубити громадянам, які прийшли за допомогою.

Повага — одна з базових загальнолюдських цінностей, яка стоїть в одному ряду з такими цінностями, як життя, свобода і щастя. Повага — це ключовий принцип будь-якого розвиненого суспільства, без якого не побудувати міцної держави. Саме тому нам важливо в Україні відновити повагу для людей. У першу чергу, будь-який чиновник повинен зрозуміти, що він найнятий людьми на роботу і повинен служити людям, а не ставитися до них зверхньо і постійно демонструвати свій статус.

Партія «Основа» сформувала і пропонує суспільству програму «Повага — кожному».

«Основа» — партія людей справи і ця партія працює на економічне зростання України і, відповідно, в «Основі» вважають неприпустимою бідність працюючої людини. Повернути повагу до людської праці можна через гідні зарплати.

4 листопада Україна відзначала День працівників соціальної сфери. У партії «Основа» взяли на себе серйозні зобов’язання і в соціальній сфері.

«Ми повернемо повагу до людей похилого віку — через гідні пенсії і турботу про їхнє здоров’я.

Ми повернемо повагу до тих, хто вчиться — забезпечимо їм гідну роботу після навчання, щоб переконати їх залишатися в Україні.

Ми повернемо повагу до української родини. Особливо — до молодої сім’ї, яка зважилася в непростий час народити дитину.

Ми повернемо повагу до простої людини — до її права на думку, на свободу отримання інформації, на можливість говорити тією мовою, яку людина для себе обрала», — йдеться в програмних документах партії «Основа».

Без відновлення поваги в нашій країні не реанімувати вітчизняну економіку, не повернути мир в Україні, не збудувати потужної держави, яку поважатиме все міжнародне співтовариство.

Головні принципи поваги, які відстоює партія «Основа»: повага до чесної праці, повага до української сім’ї, повага до старшого покоління і соціально незахищених верств суспільства, повага прав і свобод кожного громадянина нашої країни.

Людина праці в Україні повинна гідно заробляти і жити. Зарплати в Україні повинні відповідати рівню доходів принаймні в країнах Східної Європи. Середня зарплата в Україні повинна бути близько 20—25 тис. грн.

Українці навіть на мінімальну зарплату повинні мати можливість не тільки задовольняти свої фізіологічні потреби за нормами Кабміну і розрахунками Мінсоцполітики — на 3 252 грн. у місяць, а повноцінно жити за скромними європейськими стандартами. Щоб кожен працюючий українець міг дозволити собі не тільки поїсти сала з «дозволеного» урядом набору продуктів харчування (так званої «споживчого кошика»), а й спробувати, наприклад, баранини. Щоб кожен громадянин України мав доступ не тільки до стаціонарних телефонів місцевого зв’язку, а й до мобільних мереж передачі голосу й цифрових даних. Щоб людина праці могла дозволити собі випити за рік не 60 «визначених урядом» чашок кави, а хоча би 360 у колі сім’ї.

Абсолютно всі українські сім’ї повинні відчувати себе впевнено і захищено. Кожна сім’я повинна мати можливість отримати довгостроковий іпотечний кредит на придбання або будівництво власного житла під 3—4 %. Тенденція до зростання тарифів на комунальні послуги повинна бути зупинена. Сукупна вартість комунальних послуг не повинна перевищувати 20 % доходів сім’ї. Необхідно також суттєво збільшити допомогу батькам при народженні дитини.

Люди старшого віку і соціально незахищені громадяни повинні відчувати з боку держави реальну, а не формальну турботу про себе. Середню пенсію необхідно збільшити до 10—12 тис. грн. На підвищення пенсійного віку має бути накладений мораторій, у подальшому він може підвищуватися тільки при відповідному збільшенні середньої тривалості життя українців.

Кожен громадянин повинен бути впевнений, що держава гарантує йому особисту свободу і захистить його від неправомірних дій правопорушників, екстремістів і радикалів. Держава повинна забезпечувати право громадян на свободу думки і слова, на вільне використання рідної мови національних меншин, на свободу отримання інформації без цензури.

Партія «Основа» висунула в президенти справжню людину справи — професіонала, промисловця, антикризового менеджера. Людини з бездоганною репутацією, за плечима якого — сотні тисяч створених робочих місць, людини, яка знає, що таке повага, яка може знайти компроміс і забезпечити всебічний розвиток нашої країни.

Партія «Основа» висунула в президенти Сергія Таруту, тому що саме він зможе гарантувати повагу кожному громадянину України — від Заходу до Сходу.

«Ми, в партії «Основа», визначаємо для себе завдання повернути повагу до кожної людини. Ми повинні повернути повагу держави до громадян, а громадян — до держави. Але для цього нам потрібно побудувати таку державу, яку поважатимуть», — заявив Сергій Тарута на з’їзді партії «Основа».

Коментарі :


10.11.2018 23:53 автор

Хорошо бы было, если бы так стало..! Всем - добра)


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат