Закарпатські лані збагатять фауну Донеччини

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 09.11.2018 18:14 СОЦІО

Вже згодом закарпатські лані з'являться у лісах Донеччини. Одним з ініціаторів презентувати закарпатських ланей став начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга у знак дружби між Сходом і Заходом України.

За попередньою домовленістю керівництва Закарпатської обласної адміністрації, Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, ЗТМР «Лісівник» та вольєрного господарства ТОВ «Фауна», лісівники Закарпаття передали в дар Донецькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства двох самок ланей.

Валерій Мурга зазначив, що, відправивши тендітних закарпатських ланей донецьким колегам, лісівники Закарпаття не тільки зробили корисну для навколишнього середовища справу, але і зміцніли дружбу між Сходом і Заходом. Самочки лані виросли в чисто екологічних умовах Перечинщини у вольєрному господарстві й мають 4,5 роки, тобто спокійно переживуть транспортування та пристосуються до місцевого клімату Донецької землі. А ще вони будуть радувати малечу, яка буде приходити помилуватися на тваринок під час візиту до лісівників.

«Коли до мене звернувся керівник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга, а вже згодом і керівництво Донецького ОУЛМГ із проханням подарувати самочок ланей, то я з радістю відгукнувся на їхнє прохання і передав їх з дорогою душею», - відмітив голова вольєрного господарства ТОВ «Фауна» Богдан Рущак.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат