Сергій Федака презентує дві історичні книги

03.11.2018 21:36 ДОЗВІЛЛЯ

У вівторок, 6 листопада, о 17:00, в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка професор УжНУ Сергій Федака презентує дві свої нові історичні книжки - «Ми, Федір Корятович, з ласки Божої князь із Мункача…» та «Історію України у датах і подіях».

Перше дослідження присвячене Федору Корятовичу – одій з найцікавіших і водночас найбільш міфологізованих постатей закарпатського середньовіччя. У нарисі, що вийшов у видавництві «Карпати», на основі залучення широкого кола джерел відтворюється реальна історична особистість у контексті своєї доби і водночас розкриваються причини і засоби творення історичного міфу навколо конкретної людини.

«Історія України в датах і подіях» вийшла нещодавно у видавництві «Український пріоритет». Довідник містить 5 тисяч дат вітчизняної історії, охоплюючи практично усі значимі події, що відбувалися на широких теренах від Сяну до Дону, починаючи від появи тут найдавнішої людини (1 млн. р. тому) і до квітня 2018 року включно. Подано факти економічної, політичної, дипломатичної, воєнної, церковної, культурної історії. Особливу увагу приділено первісній добі, часам Хмельниччини, руїни, визвольним змаганням 1917-1921 рр., Голодомору 1932-1933 рр., Революції Гідності і сучасній постреволюційній добі.

В.О завідувачки науково-методичного відділу
КЗ "Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка" Закарпатської обласної ради
Євгенія Напуда,
моб.т.(+38) 0506975604

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат