Кока-Кола та Освіторія оголосили про новий етап Програми розвитку молоді

29.10.2018 23:55 СОЦІО

В Україні стартував новий етап Програми розвитку молоді, мета якої допомогти соціально незахищеній молоді отримати доступ до освіти та професії і, тим самим, забезпечити собі краще майбутнє. У 2018-2019 навчальному році проект охоплює 15 шкіл-інтернатів у 9 областях України. Учасниками Програми стали понад 1200 учнів старших класів.

Проект реалізовують компанія «Кока-Кола Беверіджиз Україна» і Громадська спілка «Освіторія» починаючи з 2015 року. Завдання Програми - підготувати учнів 10-11 класів до зовнішнього незалежного оцінювання і вступу у вищі навчальні заклади.

За результатами минулого навчального року 85% випускників з 14 інтернатів, де працювала Програма, вступили до вишів, а профорієнтація за тестом «Magellano університет» допомогла 65% учнів обрати професію за покликанням. Голова Громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин зазначила: «Нас дуже надихають результати минулого навчального року. Вони промовисто свідчать про сильне бажання вчитися, яке мають діти у інтернатах. Бо найчастіше їм не вистачає не крутих подарунків чи солодощів, а доступу до якісної освіти та віри у власні сили. Саме цей підхід сповідується нашим проектом". 

Урочисте відкриття нового етапу Програми відбулося 24 жовтня у Миколаєві – в загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів, яка цього навчального року приєдналась до проекту. Виконуючий обов’язки директора освітнього закладу Валерій Миколайович Лисенко наголосив: «Я мрію, щоб молодь не їхала на пошуки роботи у інші країни, а могла знайти роботу тут. Головне для молоді – отримати якісну освіту. А разом з «Кока-Кола» та «Освіторією» ми зможемо допомогти нашим випускникам вступити у вищі навчальні заклади».

Для Програми організатори відібрали саме ті освітні установи, де навчається найбільш вразлива і найменш захищена молодь. Серед 15 інтернатів, які беруть участь у проекті, є соціально-реабілітаційний центр у Донецькій області, два санаторні навчальні заклади у Миколаївській та Рівненській областях, спеціальний інтернат для дітей із зниженим зором у Вінницькій області.

Організатори проекту активно підтримують інновації і з цього року запроваджують гейміфікацію навчання, яка є одним із ключових трендів в сучасній освіті. Це дозволить ще більше мотивувати випускників брати участь у вебінарах та онлайн курсах, а також винагороджувати найбільш активних учасників.  Також, в рамках проекту, освітні заклади забезпечуються повністю укомплектованими комп'ютерними класами для онлайн навчання.

За словами Директора зі зв'язків із громадськістю компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна» Андрія Бублика розширення Прогами розвитку молоді триватиме й надалі: «Кока-Кола Беверіджиз Україна взяла на себе зобов’язання до 2020 року забезпечити краще майбутнє 25-ти тисячам молодих українців. Саме тому, цього року ми запускаємо онлайн ресурс #YouthEmpowered Digital Hub, який містить безкоштовні курси для розвитку ділових та життєвих навичок і допоможе молодим людям здобути необхідні знання і знайти роботу своєї мрії».

Для випускників Миколаївської школи-інтернату, де відбувалась подія, організатори провели мотиваційний тренінг, який є обов’язковим елементом на початку Програми і презентацію онлайн платформи #YouthEmpowered Digital Hub.

Довідкова інформація:

Про «Кока-Кола Беверіджиз Україна»

ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» — лідер українського ринку безалкогольних напоїв, що входить до Coca-Cola HBC Group, провідного ботлера продукції The Coca-Cola Company з об’ємом продажу понад 2 мільярди умовних упаковок продукції. Компанія працює у 28 країнах світу та обслуговує приблизно 595 млн споживачів. Coca-Cola HBC пропонує широкий вибір безалкогольних напоїв у різних категоріях: солодкі газовані напої, соки, вода, спортивні та енергетичні напої, чай та кава. Компанія дотримується принципів сталого розвитку з метою створення цінностей для свого бізнесу і для суспільства. Ця політика передбачає задоволення потреб споживачів у виборі безалкогольних напоїв, заохочення відкритих робочих стосунків, ведення бізнесу в умовах дбайливого ставлення до навколишнього середовища та здійснення вагомих внесків у соціально-економічний розвиток місцевих громад. Для отримання більш детальної інформації завітайте на https://ua.coca-colahellenic.com/ua/. За додатковою інформацією звертайтеся: Наталія Нікітіна, Менеджер із зовнішніх комунікацій ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», тел. +38 (044) 490-07-07, natalia.nikitina@cchellenic.com

Про Громадську спілку «ОСВІТОРІЯ»

Освіторія — це громадська спілка, яка допомагає змінювати і розвивати освіту в Україні. Ми формуємо спільноту прогресивних освітян, надихаємо вчителів і допомагаємо їм розвиватися та надаємо доступ до якісної та сучасної освіти вихованцям інтернатів. Серед ініціатив спілки: Новопечерська школа - сучасна українська школа, що стала прикладом для реформування системи середньої освіти в Україні, освітні програми "Перша професія" та iLearn, тренінговий центр та онлайн платформа для освітян і всеукраїнська премія для вчителів Global Teacher Prize Ukraine. Місія спілки - підняти українську освіту на міжнародний рівень та створити можливості для навчання дітей за передовими міжнародними стандартами. Для отримання більш детальної інформації завітайте на http://osvitoria.org, info@osvitoria.org

Про YouthEmpowered Digital Hub

YouthEmpowered Digital Hub — інноваційна освітня онлайн платформа, створена компанією Coca-Cola HBC. Онлайн ресурс вже успішно працює в багатьох європейських країнах. Платформа містить багато цікавих тренінгів для розвитку ділових та життєвих навичок, доступ до яких є безкоштовним. Крім цього, вона надає можливість учасникам познайомитися з успішними діловими людьми і обрати собі наставників (менторів) на шляху до успіху.  Ресурс вже є доступним для усіх бажаючих і знайти його можна за лінком www.youthempowered.com.ua

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат