Колишній угорський міністр став на захист України у конфлікті з Будапештом

admin 12.10.2018 14:34 ПОДІЇ

Колишній міністр фінансів Угорщини, голова руху "За сучасну Угорщину" Лайош Бокрош підтримав Україну і засудив поведінку угорського МЗС.

Про це йдеться на його сторінці   у Facebook.

За його словами, заяви угорського МЗС, що в Україні триває кампанія ненависті проти угорців не відповідають дійсності, навпаки - державну кампанію ненависті проти угорців веде Будапешт.

"Самовпевненій угорській дипломатії вдалося налаштувати проти себе українські органи влади тим, що в угорському консульстві у Берегово роздавалися угорські закордонні паспорти і таємно приводили до присяги угорських громадян. Тим самим угорська держава грубо порушила українські закони" - заявив Бокрош.

Він наголосив, що не підтримує заборону подвійного громадянства, однак, за його словами, законів слід дотримуватися так само, як угорська влада їх дотримується у випадку зі Словаччиною.

"Що це за подвійні стандарти? Віроломно прислуговуєте Путіну шляхом ініціації угорської державної кампанії ненависті проти знекровленої та ослабленої через агресію російської держави України? Чому не намагаєтесь порушувати закони Словаччини?", - зазначив екс-міністр.

При цьому він назвав угорську дипломатію лукавою, показною, підлою та безчесною.

"Угорська дипломатія завдає неймовірної шкоди закарпатській угорській громаді, кількість якої швидко зменшується. Замість того, щоб намагатись домовитись із українською владою, вона розпалює вогонь ненависті. Навіть не питання, що головну роль тих, хто програв, отримають закарпатські угорці" - заявив Лайош Бокрош.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що спроби Росії використати ситуацію на Закарпатті загрожують і Україні, і Угорщині, і Європі.

eurointegration.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат