На Дні освітян у Києві було запрошено закарпатців

05.10.2018 13:14 СОЦІО

 

У Києві відбулися урочистості до Дня працівників освіти. Президент Порошенко вручив освітянам державні нагороди. На захід було запрошено двох закарпатців - винахідника Валентина Фречку та його наукового керівника вчительку хімії та екології Сокриницької ЗОШ Ольгу Сабадош.

Під час зустрічі з працівниками освітньої галузі з нагоди Дня працівника освіти Президент Петро Порошенко вручив освітянам державні нагороди.

Серед учасників зустрічі – випускник Сокирницької загальноосвітньої школи I-III ступенів, лауреат «Олімпіади геніїв» у США, переможець міжнародних конкурсів та олімпіад винахідник Валентин Фречка та його науковий керівник – вчителька хімії та екології Сокриницької ЗОШ Ольга Сабадош.

«У такі моменти почуваю себе дуже піднесено і не шкодую ні на хвильку, що залишився в Україні – є до чого прагнути, є умови і є результати вже проробленої роботи. Ми реально стоїмо на шляху кардинальних змін, які відбуваються вже давно, проте у нашій обстановці цей момент важко вловити, – написав на своїй сторінці у мережі Facebook Валентин Фречка. – Також, відповідно до Указу Президента, я був залучений до дискусії з питань освіти та її комфорту, зокрема навчального процесу, олімпіад, тощо. Регламентовано 5 хвилин, про найголовніше було сказано за 3. Не оминув я і тему національної ідеї, яку критично потрібно поширювати, і як на мене, стосується вона безпосередньо освіти. З неї починається державотворення, безпека, економічна стабільність, здоров’я нації, наше місце у світі. Я був вражений відвертою щирістю президента і бажанням продовжити дискусію у відсутності охорони. Мені не соромно заявити, що я українець, і що я беру участь у формуванні нашої країни!»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат