80% юнаків проігнорували заклик прийти у військкомат

admin 03.10.2018 10:58 ПОДІЇ

З 1 жовтня розпочався осінній призов, який триватиме три місяці.
Представники Закарпатського обласного військкомату провели прес-конференцію щодо призову та особливостей осінньої кампанії.


Цього разу планова кількість призовників зросла більше, наж на 60% та, відповідно, терміну призову на строкову військову службу з двох до трьох місяців. Військовий комісар Закарпаття Богдан Череміський розповів про особливості призивної кампанії. Кампанія триватиме три місяці. До військкоматів повинні прийти чоловіки віком від 18 до 27 років включно-
Попри те, що була досить активна інформаційна кампанія, результати оповіщення невтішні і говорити про якусь особливу активність закарпатських призовників не доводиться. Зі слів Богдана Череміського 80% закарпатських юнаків та чоловіків призивного віку не явилися у військкомати: «з 9337 осіб, яких було оповіщено, до військкоматів звилось тільки 1872 осіб (20%)».
«Найгірша ситуація в Міжгірському, Тячівському, Мукачівському та Великоберезнянському районах, де неявка складає більше 90%. Дещо краща ситуація в Іршавському, Свалявському районах, де неявка коливається в межах 50-60 %», – наголосив Богдан Череміський.
«Стосовно призовників, якими буде порушено вимоги чинного законодавства щодо явки у військовий комісаріат за рішенням районних (міських) призовних комісій буде направлено матеріали до органів Нацполіції України про їх розшук, затримання і доставку до військкомату. Такій категорії призовників діюче законодавство не обмежує місце вручення повістки», – сказав заступник військового комісара Петро Марко.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат