Врятувати Аніту: винні досі не покарані

admin 02.10.2018 18:43 ПОДІЇ

 

Чергове засідання у справі Аніти Білей пройшло сьогодні в Ужгородському міськрайонному суді. Двоє підозрюваних – працівники товариства «Агромікс», які здійснювали вирубку дерев. Їх притягують до кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Під час допиту вину визнають, однак наполягають, що заходи безпеки не порушували.

Аніту Білей, 13-річну школярку, яка через недбалість комунальників пережила вже 28 операцій на зламаній нозі, знає, мабуть, кожен ужгородець. Два роки тому, в середині листопада 2016-го дівчинка поверталася додому зі школи, завернула за ріг і ...опинилася під 10-метровою тополею, яка впала на неї. Виявляється, КП «Агромікс» проводило обрізання дерев, і не обгородили належним чином місце роботи.
“Якось так сталося, що коли стовбур зрізали, дівчинка вискочила з-за спини працівників. Її зачепило це дерево. На жаль, така ситуація. Ми в шоці, але так сталося. Це нещасний випадок, і ми з себе відповідальність не збираємося знімати“, – запевнив директор КП “Ужагромікс” Іван Опаленик. Ліва нога дівчинки виявилася вивернутою на 180 градусів, а кістка повністю роздроблена. «Агромікс» узяв на себе повністю всі витрати на лікування Аніти. «Вже десь більше 200 тисяч гривень пішло на лікування Аніти, -- каже Іван Немеш, адвокат родини Білей. -- Ми будемо просити повну міру покарання: обмеження волі до 5 років. Будемо звертатися в цивільному порядку.»
Натоміть адвокат «Ужагроміксу» Олексій Колотуха переконує, що підприємство і надалі готове підтримувати родину, але протягом останнього року мама дівчинки по допомогу не зверталася. Однак мама, Оксана Білей, заперечує слова адвоката. Свого часу вони оплачували дитині лікування, оренду житла, оскільки мама не працює. Нині сім’я Білей живе за гроші, які для них збирають волонтери, від «Ужагомікса» протягом останнього року коштів не було...
Щойно повернулися з Києва, де лікарі робили дівчинці ангіоКТ, «сказали, що операція переноситься, тому що доволі ризиковано тепер лізти в судини, -- каже мама дівчинки. – Поки не буде зроблена операція, невідомо, коли проведуть витяжку кісточки і пересадку судин».
Зрештою суд переніс сьогодні розгляд справи на 2 дні.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат