З початку року через низькі зарплати з Закарпатгазу звільнилося 185 працівників

22.09.2018 18:47 СОЦІО

Станом на початок вересня в компанії нараховується 496 вакантних посад, і їх кількість щомісяця зростає. Основна причина звільнень — низький рівень заробітної плати на підприємстві, — повідомили в прес-центрі підприємства.

Середня заробітна плата працівників Закарпатгазу — 8 619 грн. — на 18 % менша, ніж середній рівень оплати праці в енергетиці по регіону та в десятки разів нижча за середню заробітну плату співробітників НАК «Нафтогаз України». Люди, звільнившись із Закарпатгазу, масово виїжджають у пошуках роботи за кордон.

«Серед найзатребуваніших професій — слюсарі з експлуатації та ремонту газопроводів та аварійних служб, майстри і водії, трактористи та електрогазозварювальники, метрологи та контролери», — каже в. о. начальника Управління персоналом ПАТ «Закарпатгаз» Вікторія Кривка.

Джерелом фінансування витрат ПАТ «Закарпатгаз», в тому числі й фонду оплати праці, є затверджений державним регулятором НКРЕКП тариф на розподіл газу. За діючою ціною природного газу для населення 6,96 грн./куб. м, Закарпатгаз отримує лише 0,85 грн. і ця складова не змінювалася з 2016 року. Таким чином, розмір зарплати залежить від закладених у тарифі коштів. Профспілка працівників ПАТ «Закарпатгаз» звернулася до НКРЕКП та уряду з вимогою передбачити в тарифі на розподіл газу підвищення заробітних плат працівникам компанії до рівня, середнього по промисловості.

Коментарі :


25.09.2018 13:51 Слюсар

В директора "Закарпатгазу" зарплатня більше 140,0 тис. грн., заступники, нач. відділів від 35,0 до 75,0 тис. грн.


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат