Ужгород може стати потужним осередком кіноіндустрії

admin 22.09.2018 16:26 ПОДІЇ

В Ужгороді триває завершальний етап Міжнародної конференції “Спільне виробництво кіно в рамках транскордонного співробітництва”. Всі учасники конференції переконані, що в Закарпаття є високі шанси стати перспективним кіноосередком.

Конференція проходила у два етапи. Під час першого відбулися дві панельні дискусії — «Перспективи спільного виробництва фільмів у міжнародній копродукції на Закарпатті» та «Формування фондів для розвитку кіноіндустрії в регіоні». В ході другого етапу учасники конференції оглянули місцеві локації, які можуть бути використані для розбудови кіновиробничих потужностей.
Опісля конференції для продюсерів, режисерів та локейшн менеджерів організатори провели триденний скаут-туру по території області. "Головна мета усіх заходів – показати учасникам привабливість Закарпаття як майданчика для зйомок фільмів", – йдеться на сторінці ГО “Закарпатська фільмкомісія”.
Скаут-тур викликав в учасників конференції вир емоцій і захоплення. Група побувала в замках Паланок, Сант-Імре, Шенборна, на Пилипці та на горі Гимба, звідки поїхала в с.Велика Грабівниця, де кіномайстри пройшлися бункером Лінії Арпада.
Захід організований Закарпатською фільмкомісією, Закарпатською ОДА і Ужгородською міською радою за підтримки Українського культурного фонду.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат