Громадські слухання: ділянки довкола 16-поверхівки, «Фокстроту» та ринку «Білочка»

20.09.2018 23:24 ПОДІЇ

У четвер у міській раді пройшли громадські слухання щодо забудови певних територій міста. Серед питань, які архітектори представляли ужгородцям, був ряд «гарячих», на які люди малю свою, відмінну від чиновників та тих же архітекторів, думку.

Детальні плани територій довкола 16-поверхівки, позаду супермаркету «Фокстрот» на вул. Собранецькій не на жарт сколихнули присутніх ужгородців, які були проти забудови гаражами та поверховими будинками цих локацій. Мешканці переконані, що ззамість поверхової забудови на цих територіях краще передбачити безпечгні дитячі майданчики, яких так мало в цій частині міста.

Серед інших питань, винесених на обговорення був і пункт «детального плану території, обмеженої вулицями Вілмоша Ковача, Марії Заньковецької, Іштвана Сечені, Перемоги», або, простіше кажучи, території нинішнього ринку «Білочка». Олег Боршовський, головний архітектор міста, запропонував розглянути цей пункт, аби максимально цю територію міста «облагородити та уникнути хаотичної забудови стихійним ринком, як воно існувало донині».

Тож план забудови становив собою торговий центр із багаторівневою парковкою на місці ринку, і позаду нього — 5-9-поверховий житловий будинок. Після нетривалих дискусій щодо доречності на тій ділянці 9-поверхового житлового будинку, за план проголосували одноголосно. Олег Боршовський насамкінець додав, що сесія, на якій цей план затверджуватиметься, пройде 18 жовтня, тож часу, аби внести певні корективи, ще є.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат