"УП" теж взялася дивувати, мовляв, "на Закарпатті роздають угорські паспорти"

admin 19.09.2018 14:39 ПОДІЇ

У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на відео, отримане з власних джерел.

У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на відео, отримане з власних джерел.

За даними агентства, процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі.

Під час отримання нового документу українці вголос присягають на вірність Угорщині.


"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів. "Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", - закликає угорський дипломат.

У консульстві Угорщини в Береговому поки ніяк не прокоментували запит журналістів щодо цього випадку.

Водночас, як повідомляє "Укрінформ", у посольстві Угорщини в Києві заявили, що переслали аналогічний запит до свого міністерства. "Якщо там побажають, то, можливо, вам дадуть відповідь", - відповіла співбесідниця російською мовою і при цьому наголосила, що українською не володіє, пише pravda.com.ua/news/2018/09/19/7192564/.

До того ж, як повідомляє Mukachevo.net, у середу, 19 вересня, депутат Берегівської райради Кароль Беркі склав мандат через те, що перед цим при перетині українського кордону в нього виявили паспорт громадянина Угорщини:

Депутат Берегівської райради склав мандат, бо в нього знайшли угорський паспорт

Рішення про те, що Кароль Беркі склав мандат депутат райради було оголошено під час сьогоднішньої сесії.

Кароль Іштванович Беркі був обраний депутатом від КМКС (Товариства угорської культури Закарпаття) та проживає у селі Вари, Берегівського району.

Причина складання мандату депутатом на сесії не оголошувалася, лише його заява про складання мандату.

Водночас, за інформацією джерел Mukachevo.net як у КМКС, так і в силових органах Закарпаття інформують, що причина цього – у Кароля Беркі виявили на кордоні угорський паспорт під час ретельного огляду. Це сталося кілька днів тому.

Не виключено, що саме з цим інцидентом пов’язана вчорашня заява КМКС, яка виступила з протестом проти дій прикордонників та СБУ, які начебто без будь яких підстав ретельно оглядають представників КМКС на кордоні.

Нагадаємо, що минулоріч за схожих обставин звільнився з посади заступника мера Чопа Оскар Балог.


admin

Коментарі :


23.09.2018 11:00 изя

для того,что-б не брали те почпорты,надо в украине нормальную жизнь для людей делать.ато если так пойдет дальше то в украине останутся одни правосеки и им подобные полудурки.орущие на всех перекресках с л а в а.токо чему тут слава,тому,что милионы людей-молодых людей бегут от этой славы.и самое страшное ни одна паскудь в этой стране под названием украина за это не ответит.так приходят под благими намирами сделать жизнь народа лучшим-а результат все хужее и хужее.но воруют все безбожно,а когда попадутся,что бывает крайне редко.то берут друг дружку на поруки.как это не понятно,это что поручитель поручается что поручаемый как красть перестанет.но как мне кажется и я крещусь,поделится с поручителем уворованным.а пачпорты народишко нехай берет в этом   нет ничего страшного.если жизня нормальная.от в сша к примеру хоть все паспорты мира собери себе и госдепу америцкому как-бы по барабану.им главное что-б налоги в сша платил,а кто какой там пачпорт себе нарисовал им побоку.только вот в тоталитарных государствах правителям не все равно какие паспорта у народа.так вроде-б украина как-бы не тоталитарная.вот с налогами как-бы отстой получается.заработать чесно проблемка выходит,а с уворованного как-бы и платить те налоги не надобно.тока вот от такой экономической деятельности и страдает народец украинский.вот и получается бегут люди от жизни такой вот собачей.и кому от этого жарко или холодно.правильно ура-патриотам.


20.09.2018 06:33 Іштван (по-вашому, кияни із "УП", Степан)

а які ще паспорти   у мадярському консульстві у Берегові мають давати місцевим мадярам? ізрайльські? кіпрські? російські?


19.09.2018 11:54 тьотя Фая

і шо?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат