Як в Ужгороді судили мера

07.09.2018 18:01 ПОДІЇ

Як ми повідомляли, громадські активісти накопали на мера Ужгорода Богдана Андріїва купу матеріалів, де чітко простежується корупційна складова. З цими матеріалами активісти були в прокурора області і той пообіцяв, що подасть до суду на взяття під варту мера на два місяці по одній із справ.

Насправді важко віриться, що ця справа має перспективу. Є значно більше матеріалів по інших діяннях Андріїва, але прокуратура вирішила розслідувати саме справу щодо розтрати коштів на реконструкції історичного комплексу «Совине гніздо». Прокурори вважають, що тут чітко видно, як мер причетний до розтрати 6,5 млн. грн., хоча мер каже, що він не брав участі в розтраті, а там фігурують зовсім інші прізвища.

Суд спочатку приховував інформацію, коли буде розгляд справи про взяття мера під варту, але в день суду така інформація з’явилася. Захищати мера до суду прийшла велика армія чиновників-хапуг, а ледь не головним захисником Андріїва став губернатор Москаль. Своїм захистом Андріїва він підтверджує вірність провладній коаліції в облраді, де фракція БПП Москаля братається з фракцією «Відродження».

Зрештою, суд виніс рішення взяти Андріїва на два місяці під варту, поки йде слідство по справі, але визначив занадто малу для мера-олігарха заставу — 440 тисяч грн. (прокуратура просила 6,5 млн.). Звичайно ж, 440 тисяч гривень знайти було не важко, бо в еквіваленті це менше 15 тисяч доларів, які Андріїв та будь-хто з його оточення може вийняти з кишені.

У п’ятницю Андріїв уже вийшов на роботу і подякував Москалю за підтримку.

Все це якось так погано пахне. Важко у нашій країні чесно засудити корупціонера.

Коментарі :


08.09.2018 12:27 педик

омерзительные рожи....


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат