Вандали на Кальварії: Відпочинок молоді в покинутому склепі та понівечені могили

03.08.2018 13:11 РАТУША

 

Ужгородські підлітки обрали собі для розваг кладовище в центрі міста. Наприкінці минулого тижня в соцмережах з’явилися фото розбитих пам’ятників на могилах кладовища «Кальварія» в Ужгороді.

Як розповів директор комунального підприємства, яке опікується кладовищем, Анатолій Сухолов, на кладовищі є давній угорський склеп, у якому була похована одна родина. Однак згодом тіла з цього склепа повезли до Угорщини і перепоховали. Склеп, який з 1939-го року стоїть покинутий, наразі став місцем, одним із трьох на Кальварії, де вечорами збирається молодь і розважається. Там знаходять порожні пляшки з-під алкоголю, а також шприци.

З 15 понівечених споруд, розповів пан Сухорлов, підприємство зможе відновити 10. Подібні наруги над місцями поховання — не перші, однак патрульні поліцейські не знали про це і під час регулярних патрулювань вкрай рідко заїжджали на Кальварію.

За фактом слідчі Ужгородського відділу поліції розпочали кримінальне провадження. Санкція статті передбачає максимальну міру покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат