Ділки дісталися до чергового об"єкту культурної спадщини в Ужгороді

01.08.2018 14:17 РАТУША

Група Save Uzhhorod повідомляє про початок "реставрації" кінотеатру Ужгород.

Отак "реставрує" легендарний кінотеатр в Ужгороді Роберт Бровди — засновник Фундації розвитку закарпатського мистецтва або ж просто Brovdi Art, якщо скромніше. Пам'ятка архітектури модернізму, зведена у 1931–1932 роках за проектом відомого архітектора Людовіта Оелшлеґера, вже позбулась унікального опакситового оздоблення інтер'єру, знищено всі деталі, знищено стелю та розібрано дах над глядацькою залою — очевидно тут щось буде будуватись незабаром. Розвиваємо мистецтво — аж гай шумить!

Кілька років тому реставратори та розвивачі мистецтва вже знесли одну з найкращих пам'яток міста — помпезний готель "Корону", зведений в 1910 році в сецесійному стилі з елементами історизму. Будують ужгородський відповідник музею Ґуґґенгайма — обіцяють "ефект Більбао". Ну, як відповідник — псевдоісторизм, ліпнинка, ковка, мідь. Все в найкращих традиціях. По-багатому.

Зараз, імовірно, ужгородське більбао потребує розширення за рахунок кінотеатру, якому не пощастило з будівлею-сусідом. Нью-Васюки на руїнах культурної спадщини.

Розвиваємо мистецтво та культуру!

Несемось!

Save Uzhhorod

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат