Водолази ДСНС Закарпаття продовжують пошуки двох дітей, які, ймовірно, втопилися в Тисі

ДСНС України у Закарпатській області 30.07.2018 15:57 ПОДІЇ

Сьогодні, 30 липня, о 05:20 продовжилися пошуки двох дітей, які вчора не повернулися додому після відпочинку на річці Тиса в с. Тросник Виноградівського району.

Як стало відомо від правоохоронних органів, 29 липня четверо місцевих дітлахів без нагляду дорослих пішли купатися на річку. Для водних процедур вибрали дуже небезпечне й малолюдне місце з крутим берегом. Не зупинило дітей і те, що жоден із них не вміє плавати. Двоє з неповнолітніх зуміли вибратися на берег, а   їхніх друзів, 10-літнього хлопчика   та на рік молодшу дівчинку, понесло стрімкою течією і більше їх ніхто вже не бачив.

Повідомлення про можливу трагедію на воді надійшло до оперативно-рятувальної служби 29 липня о 22:05. Для пошуків дітей залучалося   й відділення 6-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів. А 30 липня о 05:20 для проведення обстеження акваторії річки Тиса направлено водолазно-рятувальне відділення м. Хуст групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення. Пошуки зниклих дітей тривають.

Ще одна дитина загинула під час розваг на воді 27 липня в с.Лумшори   Перечинського району. Повідомлення про трагедію надійшло до Служби порятунку "101" о 12:40. Мешканець м. Харків 2014 року народження разом зі своїми батьками відпочивав на одній із місцевих баз відпочинку. Під час розваг з однолітками впав у чан з водою, що ймовірніше за все й призвело до утоплення. Остаточну причину загибелі хлопчика та інші обставини справи з’ясовують   відповідні служби.

На сьогодні з початку року на водних об’єктах Закарпаття вже потонуло 27 людей. Тоді як за аналогічний період минулого року таких випадків було 18.

Щоб відпочинок на воді був радісним, приємним,   а головне – безпечним, Управління ДСНС України в Закарпатській області в черговий раз звертається до всіх громадян з проханням: відпочиваючи, дотримуйтеся заходів безпеки. Цінуйте власне життя, бережіть життя своїх дітей, не нехтуйте застереженнями. Пам’ятайте, що від зневажливого ставлення до правил безпеки на воді може статися непоправне лихо.

Нагадаємо також, що вчора в Лумшорах в чані втопився чотирирічний хлопчик.

ДСНС України у Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат