На базі Турбогазу хочуть створити українсько-китайське підприємство

28.07.2018 16:11 ПОДІЇ

24 липня Ужгород відвідав президент Корпорації нової енергії Лотосленд Китайської Народної Республіки Сюн Цзян. Корпорація нової енергії Лотосленд, яка використовує геотермальну енергію та інші нові енергетичні технології для надання енергозберігаючих послуг для нових і старих будівель, включаючи встановлення, консалтинг, дослідження, розробку, продаж, установку та сервісне обслуговування.

Мета приїзду в наш край — налагодження співпраці. «Ми дуже зацікавлені у співпраці з Закарпаттям, — сказав Сюн Цзян.— У нас успішно розвиваються нові енергозберігаючі напрямки — сонячні електростанції, геотермальні та водневі. І ми готові обговорити співпрацю за цими напрямками, а також питання створення відповідного українсько-китайського підприємства на базі Ужгородського заводу «Турбогаз».

Голова облради Михайло Рівіс підкреслив, що край постійно шукає можливостей економії бюджетних коштів, у т. ч. і в галузі переобладнання діючих котелень у бюджетних установах краю, що досі на природному газі. «Ми зацікавлені розвивати «теплову» інфраструктуру в дитсадках і школах та підтримувати ті проекти, які дадуть нам економію коштів на ці цілі. Та правда в тому, що в місцевих бюджетах фінансових ресурсів на такі великі проекти нема, однак якщо буде зацікавленість у місцевого бізнесу, то йтимемо такому співробітництву назустріч».

Чиновник сказав, що радитиметься з обласним депутатським корпусом та переконуватиме колег у безпечності технологій, економічній вигоді та інвестиційній привабливості. «Нас цікавлять перспективні ідеї. Усі ці напрямки є сучасними, окремі успішно зреалізовано у європейських країнах, зокрема, сонячна як ефективна та довговічна, однак щодо інших, зокрема, водневих, які пропонує Китай, — питання».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат