Бухгалтерський облік в ОСББ

25.07.2018 12:43 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Ще три роки тому, після житлово-комунальної революції було створено ОСББ - не стільки добровільне, скільки примусове. І якщо раніше подібні об'єднання протікали досить мляво, то тепер все оперативно і результативно. Багато задоволені ОСББ. На сайті https://osbb365.com/ua/buhgalterskij-oblik-osbb для вас - маса важливою і корисної інформації стосовно бухгалтерського обліку ОСББ. Ви зможете ознайомитися з договором про послуги з управління багатоквартирним будинком.

Загальні принципи бухобліку в ОСББ

  1. Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків - це підприємства, юридичні особи. Тому вести тут бухоблік обов'язково за законом.
  2. Бухгалтерський облік в ОСББ ведеться відповідно до принципів - загальними для більшості підприємств.
  3. Статус ОСББ дає масу привілеїв. Так, тут є право самостійно вибирати план сетів бухобліку для користування. Крім того, з метою ведення бухобліку і складання фінзвітності необхідна певна ступінь деталізації облікової інформації. Бухгалтер повинен відкривати додаткові субрахунки.

ОСББ має основний фінансовий документ, на підставі якого витрачають кошти. мова йде про кошторис витрат.

Важливо обраний варіанту подружжя зафіксувати в наказі про облікову політику.

Для ОСББ державою встановлено пільговий порядок надання фінансової звітності.

Бухоблік доходів і витрат ОСББ

Основні джерела грошових надходжень ОСББ - це залишки коштів на утримання, а також ремонтні роботи в багатоквартирному будинку на рахунках особи, яка здійснює управління таким будинком, до створення ОСББ.

У список слід додати внески, а також платежі співвласників. А ще - кошти, які були отримані ОСББ в результаті здачі в оренду допоміжних приміщень, а також іншого спільного майна багатоквартирного будинку.

До порядку бухгалтерського обліку слід віднести облік цільових внесків. Цільові внески можуть використовуватися на ті целім, які пов'язані з реалізацією статутних функцій об'єднанням.

Крім того, під час вступу цільові кошти доходом не визнаються. Їх потрібно буде відобразити потім, за періоди, коли будуть здійснюватися витрати, які витрачаються на виконання умов цільового фінансування.

Ремонтний фонд акумулює кошти на ремонт майна, а також термінове усунення збитків, що виникли внаслідок аварій.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат