На сесій міськради виділяли та перерозподіляли кошти, також перейменовували провулки

15.05.2018 15:57 РАТУША

 

Сьогодні відбулася сесія Ужгородської міськради. Зареєструвалися 33 депутати.

Спочатку депутати проголосували за вступ міськради до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати — Україна».

Далі за приєднання міськради до ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання».

Депутати підтримали зміни до Програми розвитку туризму та формування позитивного інвестиційного іміджу Ужгорода на 2018-2022 роки. Проект не потребує додаткового фінансування.

500 тисяч гривень буде виділено з бюджету міста «Проведення заходів з енергозбереження та модернізації системи електроживлення будівлі Ужгородського відділу поліції, заміна віконних та дверних блоків, проведення внутрішньої електромережі». Відповідні зміни внесено до «Програми профілактики та протидії злочинності в Ужгороді на 2017 – 2020 роки».

Внесено зміни до Програми зміцнення матеріально-технічної бази міського центру первинної медико-санітарної допомоги на 2016-2020 роки. На 2018 рік виділять 1 млн. 650 тис. Грн. Як повідомляє прес-служба: програма була розроблена для забезпечення доступної кваліфікованої медичної допомоги кожному ужгородцю, враховуючи сучасні вимоги до оснащення матеріально-технічної бази, а саме - придбання медичного обладнання та господарського оснащення тощо.

Доповнено програму будівництва, реконструкції та капітального ремонту дитячих та спортивних майданчиків в Ужгороді на 2017-2021 роки. До списку додали місця капітального будівництва дитячих та спортивних майданчиків з відповідним фінансуванням.
1. Проспект Свободи, 20 - 430,828 тис. грн.
2. пл. Дружби народів, « Ротарі-Парк» - 60,000 тис. грн.
3. вул. Степана Руданського, 3 - 161,985 тис.грн.
4. вул.Ференца Ракоці, 16 - 161,985 тис.грн.
5. вул. Миколи Добролюбова, 4 - 161,985 тис.грн.
6. вул. Андрія Палая, 1ж - 161,985 тис.грн.
7. м. р-н. Горяни вул. Миколи Лисенка, 49 - 161,985 тис.грн.
8. вул. Перемоги, 149 - 161,985 тис.грн.
9. вул. Тиводара Легоцького, 23 - 161,985 тис.грн.
10. вул. Михайла Грушевського, 55 - 161,985 тис.грн.
11. м. р-н. Дравці вул. Юрія Жатковича, 7 - 161,985 тис.грн.
12. вул. Івана Панькевича, 77 - 161,985 тис.грн.
13. вул. Генерала Свободи, 5 - 161,985 тис.грн.
14 вул. Бориса Тлехаса, 83 - 161,985 тис.грн.
15. вул. Козацька, 68-49 - 161,985 тис.грн.
16. пров. Університетський, 8 - 161,985 тис.грн.
17. вул. Станційна, 6 - 161,985 тис.грн.
18. вул. Тиводара Легоцького, 17 - 161,985 тис.грн.
19. вул.Федора Потушняка, 9 - 161,985 тис.грн.
20. вул. Івана Франка, 56 - 161,985 тис.грн.

Внесено зміни у програму розвитку земельних відносин в Ужгороді на 2017-2019 роки. Зміни стосуються придбання земельних ділянок, на яких розташоване соціальне житло. На цей рік програмою передбачено 8 млн. 99 тис. грн.

Також збільшено кількість коштів на 2018 рік, що виділялися на програму комплексного забезпечення містобудівною документацією Ужгород. На що йдуть кошти повідомляє прес-служба міськради.

На підтримку КП «Стадіон «Авангард» на 2018-2020 роки виділять загалом 7 млн. 62,7 тис. грн. У поточному році виділять 2,3 млн. половина з них із бюджету міста. Решта з «інших джерел». Як повідомляє прес-служба таким чином «в Ужгороді створюються необхідні умови для того, щоб якомога більше жителів нашого міста займалися спортом».

Долю у співфінансування робіт з капремонту житлового фонду в Ужгороді за минулий рік залишили на рівні 5%.

До програми економічного і соціального розвитку Ужгорода на цей рік міські депутати сьогодні на сесії також внесли зміни.
Передбачено обсяг фінансування на:
– реконструкцію легкоатлетичних доріжок стадіону "Автомобіліст" – 250 тис. грн.;
– капітальний ремонт відділення молодшого дитинства міської дитячої лікарні – 350 тис. грн.;
– капітальний ремонт приміщення відділення судинної медицини та неврології центральної міської клінічної лікарні – 65 тис. грн.;
– капітальний ремонт приймального відділення центральної міської лікарні (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 20 тис. грн.;
– капітальний ремонт центрального входу Головного корпусу центральної міської лікарні (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 50 тис. грн.;
– капітальний ремонт благоустрою території пологового будинку (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 50 тис. грн.;
– капітальний ремонт благоустрою території дитячої міської лікарні (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 50 тис. грн.;
– спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям в Ужгородській спеціалізованій ЗОШ №2 (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 50 тис.грн.;
– спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям в Класичній гімназії (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 50 тис. грн.;
– капітальний ремонт зовнішньої каналізаційної мережі будівлі школи №19 – 300 тис. грн.;
– капітальний ремонт зовнішньої системи теплової мережі школи №6 (виготовлення проектно- кошторисної документації) – 50 тис. грн.;
– спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям в загальноосвітній школі №8 – 150 тис. грн.;
– спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям в загальноосвітній школі №5 – 100,0 тис. грн.;
– капітальний ремонт благоустрою території ЗОШ №2 (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 50 тис. грн.;
– капітальний ремонт системи опалення будівлі ЗОШ №3 (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 50 тис. грн.;
– капітальний ремонт приміщень будівлі на вул.Небесної Сотні,6 – 100 тис.грн.

Депутати підтримали фінансування з облаштування частини території кладовища «Барвінок» та реконструкцію даху у садочку №30.

Змінено розподіл видатків міського бюджету Ужгород на цей рік, зокрема, деякі показники в додатках – капітальні видатки та перелік об'єктів, а також затверджено перелік місцевих (регіональних) програм, до яких вносяться зміни у фінансування році за рахунок коштів бюджету Ужгорода та субвенцій із державного та обласного бюджетів. За рішення проголосували 26 депутатів.

У комунальну власність перейшли квартири:
– № 2 на вул. Івана Анкудінова, будинок 31, загальною площею 65,77 кв. м., житловою площею 38,70 кв. м.;
– № 79 на вул. Минайській, будинок № 8, загальною площею 50,20 кв. м., житловою площею 29,40 кв. м.
Департамент міського господарства має забезпечити проведення державної реєстрації права власності на ці квартири за Ужгородською міською радою та облікувати їх на балансі.

Сьогодні на сесії Ужгородської міськради депутати підтримали рішення про доповнення Правил благоустрою міста щодо порядку здійснення торгівлі в нічний час.
Заборонено роботу об’єктів громадського харчування та ресторанного господарства, розташованих у багатоквартирних житлових будинках. Право торгувати у нічний час мають суб'єкти підприємницької діяльності, які:
– не мають на свою адресу скарг населення на організацію роботи та забезпечують дотримання громадського порядку в приміщенні та на прилеглій території;
– своєчасно сплачують місцеві податки та збори і не мають заборгованості з них.
Торговельна діяльність у нічний час можлива лише при наявності відповідного рішення виконкому з відповідними вимогами.
З 22-00 до 8-00 години «забороняється проводити музичне оформлення прилеглої території до об'єктів торгівлі, ресторанного господарства, використання піротехнічних засобів».
Керівники об'єктів торгівлі, ресторанного господарства:
– зобов'язані забезпечити додержання доступних рівнів шуму працюючого обладнання, вентиляційних систем, гучномовних установок, обмеження часу роботи музичних ансамблів в закладах ресторанного господарства;
– несуть персональну відповідальність за дотримання громадського порядку в закладах і на прилеглій до них території, безпеку відвідувачів протягом усього робочого часу, за недопущення порушення тиші в нічний час.

У 2018 році міськрада та виконком мають завершити проекти із впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду, зокрема впровадження електронного квитка.

Затверджено Положення про Ужгородський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). У роботі Центру будуть зайняті 80 працівників.
Рішення має затвердити міський голова та погодити у Департаменті соцзахисту населення ОДА.

На сесії затвердили містобудівну документацію території обмеженої вулицями Олександра Можайського, Минайською, Олександра Бородіна, Декабристів депутати підтримали.
У той же час зняли з розгяду проекти про детальний план території, обмеженої вулицями: Електрозаводською, Шумною, Другетів, Івана Айвазовського та Івана Данькевича та проект про вулиці Перемоги, Миколи Бобяка, Володимирською та Михайла Драгоманова.

На сесії прийняли рішення про перейменування провулків міста, що повторюють назви вулиць.
Ботанічний (провулок) – Ботанічний сад;
Грибоєдова (провулок) – Миколи Леонтовича;
Добролюбова (провулок) – Івана Пулюя;
Залізничний (провулок) – Автовокзальний;
І. Мартона (провулок) – Крайній;
Короленка (провулок) – Панорамний;
Кошицький (провулок) – Адольфа Лібшера;
Мечнікова (провулок) – Добросусідський;
Насипний (провулок) – Інженерний;
Підгірний (провулок) – Кафедральний;
Собранецький (провулок) – Гуменний;
Театральний (провулок) – Пасаж;
Чкалова (провулок) – Базарний.
Крім того, прес-служба повідомляє, що у четвер відбудуться громадські слухання з перейменування деяких вулиць. Зокрема вулиці Перемоги пропонують повернути історичну назву — Капушанська.

Внесено зміни до рішення, прийнятого в минулому році «Про затвердження структури апарату ради та виконавчих органів міської ради, їх загальної штатної чисельності».
Депутати вирішили:
– змінити назву управління праці та соцзахисту населення на департамент праці та соціального захисту населення;
– затвердити чисельність департаменту праці та соцзахисту населення у кількості 59 одиниць;
– затвердити загальну чисельність апарату міськради і виконавчих органів ради у кількості 326 одиниць.
Підтримали депутати і 3 критичні зауваження від комісій та внесене міським головою, що саме прес-служба міськради не повідомляє.

Додатково на сесії підтримали виділення 10 тисяч гривень на лікування важкохворої ужгородки Наталії Пехньо.

ТЕГИ : сесія ужгородської міськради 15 травня 2018

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат