Геннадій Москаль: В окупації Криму винні кримські татари

11.04.2018 16:37 ПОЛІТИКА

Голова Закарпатської ОДА вважає, що якби кримські татари були згуртованішими та не захоплювалися ісламським екстремізмом, Росія не змогла би захопити Крим.

Він нагадав, що Путін переміг на виборах в Росії, отримавши 76% голосів, але в Криму його підтримка становила 92%.

"І не варто говорити, що на цих виборах не голосували кримські татари, українці і т. д. Все це - результат фальсифікацій. Давайте трошки опустимося з небес на землю. Все голосували. Такий результат - 92% - навіть за умови великих фальсифікацій натягнути просто неможливо. Значить, щось не те ми робили раніше..." - зазначив Москаль.

За його словами, коли він працював в Криму, то "криком кричав, що кримські татари розколюють ситуацію, тому що серед них було чимало прихильників такої партії як" Хізб ут-Тахрір ", яка в Росії вважається терористичною".

"Тоді я бив на сполох, щоб цю партію заборонили. Адже Європейський суд з прав людини, коли Німеччина відмовилася реєструвати "Хі бут-Тахрір" на своїй території, визнав-таки цю партію терористичною і став на сторону Німеччини. Для України тоді були всі можливості заборонити цю партію. ​​Однак Україна стала на бік кримських татар, які стали стабільною єдиною силою, якби ФСБ НЕ розколола їх цією партією..." - розповів губернатор.

На його переконання, Росія зі своїми "зеленими чоловічками» не напала б на Крим, якби кримські татари були єдиними. "Тоді і ніякої окупації не було б, впевнений на 100%. А тепер Росія пачками заарештовує кримських татар, і майже всі вони є прихильниками партії "Хізб ут-Тахрір", яка визнана в Росії терористичною організацією. Тобто ФСБ придумала дуже вдалу операцію. З одного боку, розколола кримських татар, з іншого - пачками їх заарештовує і відправляє в Лефортово і слідчі ізолятори", - зазначив Москаль.

Він нагадав, що "Хізб ут-Тахрір" - це політичне крило ІГІЛ. "Я звертався до пана Ющенка і всім, хто тоді був при владі, доповідав, що прихильники «Хізб ут-Тахрір" ставлять собі за мету побудову держави Халіфат (це щось на зразок того, що при Радянському Союзі був комунізм: ніхто не знав, що це таке, але всі до нього прагнули) - єдина мусульманська держава без кордонів, в якій повинні жити тільки мусульмани, і Крим входив в цей так званий Халіфат, то це не що інше як посяганням на територіальну цілісність України. Чому тоді ніхто не реагував? Про це потрібно запитає у пана Ющенка і його оточення", - заявив губернатор Закарпаття.

На його думку, Україна втратила Крим, тому що влада сподівалася на єдність кримських татар, вважаючи їх запорукою стабільності, яка не дозволить нікому захопити Крим - а ті були розколоті російськими спецслужбами, ФСБ: "Так російські спецслужби "вбили двох зайців". І Крим забрали, і прихильників "Хізб ут-Тахрір" тепер пачками забирають з Криму як прихильників терористичної організації, хоча, по суті, саме вони стали "троянським конем" російського плану по захопленню Криму".

"Однак в Криму зараз так само багато проблем, як було за часів України: таке ж зубожіння, розруха, така ж нестабільність російського рубля. Рейтинг Путіна тримається ні на економіці, ні на духовності, а на його образі "рятівника", "збирача земель руських", який захистить всіх від "бандерівців", "Правого сектора"... Це можна перераховувати до безкінечності. Той відсоток голосів за Путіна - це не голоси за нього як за менеджера, економіста, людину, яка має великі навички державного управління територією... Як тільки Путін відступиться від Криму, його рейтинг розсиплеться в пух і прах. Тому на сьогоднішній день я не бачу передумов для того, щоб він зняв "свій чобіт" з території Криму і Донбасу", - резюмував Москаль.

glavred

ТЕГИ : москаль про крим і татар

Коментарі :


22.05.2018 20:55 Піонер

Росія винувата.


22.05.2018 12:47 Пенсіонер

В окупації   Криму і Донбасу винувата одна людина Турчинов який на той час виконував обовязки президента . Коли розпочали там захоплювати державні установи і будівлі силових структур необхідно було мати волю наказати знищувати цих терористів , якщо вони не здавалися добровільно . Турчинов цього не зробив і маємо те що маємо .


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат