Президент та уряд підтримують ідею розширення національних парків та захисту закарпатських лісів

admin 31.03.2017 12:31 СОЦІО

Про це у коментарі повідомив заступник голови ОДА   Віктор Мікулін, який очолював робочу групу з розширення парків.

“У розширенні національних парків є багато позитивів. Статус   національних   парків регулюється особливим законодавством в нашій країні. Ці території потрапляють під особливий контроль держави.  

Піднімається статус і потрібно особливе управління цими територіями”, - зазначив Віктор Мікулін.

Нагадаємо, обласна влада передала усі необхідні матеріали для розширення територій національних природних парків в Міністерство екології та природних ресурсів. В ОДА переконані, розширення нацпарків - правильне рішення, яке матиме довгострокові позитивні наслідки.

Закарпатська область стала першою в Україні, яка підготувала усе необхідне для розширення національних природних парків. Тепер ще 23,2 тисячі гектарів закарпатського лісу будуть під пильною охороною. Уся процедура погоджень була складною і мала неоднозначне сприйняття і серед мешканців і серед лісників. Проте остаточну крапку поставила ОДА.

До складного та тривалого процесу розширення територій нацпарків долучилося багато небайдужих експертів, представників влади, науковців. Ще в 2014 році закарпатські фахівці - лісівники, екологи, зоологи, ботаніки   здійснили ідентифікацію залишків пралісів та   оцінку біорізноманіття в околицях національних парків. Висновки своєї роботи з пропозиціями відповідного розширення нацпарків надіслали у Міністерство екології. Після вивчення матеріалів Міністерство погодило пропозиції.

admin

ТЕГИ : ліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат