Українсько-словацька виставка дісталася Ужгорода. Локація — атріум ОДА

admin 02.03.2017 09:30 ПОДІЇ

 

В атріумі будівлі Закарпатської облдержадміністрації та облради представили виставку творів митців з України та Словаччини, інформує Управління культури Закарпатської ОДА.

Експонована добірка – результат роботи міжнародного творчого табору під назвою "ACROSS THE BORDER I" ("Долаючи кордони"), що тривав у серпні-вересні 2016-го року в с.Бежовце (неподалік від словацько-українського кордону).

Табір, у свою чергу, був організований в рамках проекту транскордонного співробітництва "Партнерство, опечатане глиною", створеного громадською організацією "АNNOGALLERY" (Словаччина) за підтримки норвезького фінансового механізму й уряду Словаччини. Проект, що стартував у 2015-му році, вже встиг утілити чимало різноманітних творчих ініціатив обабіч кордону, зокрема, таких, що стосуються образотворчості (виставки, пленери тощо).



Присутні на виставці наголосили, що в останні роки між Закарпаттям та Словаччиною помітно пожвавилась культурна співпраця, чим   значною мірою слід завдячувати Янці Буріановій, котра не так давно завершила дипломатичну місію на посаді Генконсула Словацької Республіки в Ужгороді.

З півсотні робіт у різних видах і жанрах мистецтва представили словацькі художники Міхал Фріц, Мілан Ладіка, Мартін Розенбергер, Павел Рошко, Пітер Смік, Яна Штефанкова, Юрай Ткачік та українські – Віктор Дерда, Олена Дерда, Василь Зимомря, Богдана Сивохоп, Ната Попова, Наталка Дідик-Мирончук, а також студенти Закарпатської академії мистецтв і Коледжу мистецтв ім. А. Ерделі.

Досі виставка вже побувала в десяти містах Словаччини. В Ужгороді вона триватиме до 9 березня, після чого добірку презентують у Києві.

http://uzhgorod.in/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат