Понад 285 тисяч саджанців буде висаджено у Верхньогірському лісгоспі навесні

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 05.01.2017 12:44 ПОДІЇ

У новоствореному Верхньогірському лісгоспі протягом весни лісівники мають намір відтворити лісу на 30% більше, ніж було заліснено при агролісі. А це означає, що спостерігається тенденція до збільшення обсягів посадки лісів і зменшення їх вирубки.

На весну поточного року заплановано посадка нового лісу на землях держлісфонду в Пилипецькому лісництві на площі 21,0 га., у Соймівському - 25,2 га. Загалом природне поновлення по підприємству 34,4 га. Загальна площа лісовідновлення складає 80,6 га, що становить на 30% більше, ніж було заліснено при Філії Міжгірського агролісу. У 2016 році за цей період було висаджено молодих культур на площі 31,6 га.

У лісовому фонді в основному будуть висаджені лісоутворюючі породи, такі як ялина, ялиця, бук, ясен, тощо. Усього понад 285 тисяч саджанців.

Також лісівники закликають небайдужих до природи Карпатських лісів громадян також взяти участь у посадках лісу:

«Кожен, хто захоче, зможе посадити кілька власних дерев, зробивши тим самим внесок у спільну справу збереження лісів. Охочим взяти участь в зеленій акції необхідно просто звернутися в лісгосп», - повідомляє директор Верхньогірського лісгоспу Марія Плиска-Галатиба.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ТЕГИ : ліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат