Яким був рік, що ми проводжаємо

30.12.2017 15:29 ПОДІЇ

Це був страшний рік. Над світом висіла й досі висить загроза ядерної війни, яку може спровокувати Північна Корея, через свого лідера-самодура. У міжнародному аспекті цей рік може запам’ятатися також обранням на пост Президента США Дональда Трампа. Вплинули на геополітику світу також переобрання канцлером Німеччини Ангели Меркель та обрання лідером Франції молодого Макрона.


Щодо скандалів, то найбільшим є позбавлення міжнародним олімпійським комітетом права Росії брати участь на зимовій Олімпіаді в Кореї. Величезна кількість спортсменів за сприяння ФСБ Росії були причетні до вживання заборонених препаратів.

Окрім того, цей рік запам’ятається страшними терактами.

Пригадайте, що 2017 рік розпочався із теракту в популярному нічному клубі Стамбула. Там зловмисник відкрив вогонь по натовпу під час святкування Нового року. У приміщенні розважального закладу на час трагедії перебували понад 700 людей. Після перших пострілів відвідувачі клубу в паніці стрибали у Босфор, намагаючись врятуватися від смерті. Внаслідок безжального нападу останній Новий рік зустріли 39 людей, ще близько 70 дістали численні травми.

Трагедія в метро Санкт-Петербурга, 3 квітня. Близько 15-ї години за місцевим часом між станціями метро «Сінна площа» та «Технологічний інститут», що розташовані в самому центрі Санкт-Петербурга, пролунав вибух. Атаку вчинив терорист-смертник із Киргизстану Акбарджон Джалілов. Загинуло 16 чоловік.

Жахливий наїзд на людей в Лондоні, 4 червня. Сталося це на Вестмінстерському мосту в Лондоні. Терористи спершу протаранили людей фургоном, а згодом врізалися в огорожу. Озброєні чоловіки вибігли з машини та побігли до ринку Боро, де безжально різали перехожих ножем. Загинуло 7 чоловік.

Теракт у Барселоні, 17 серпня. Першою ціллю для атаки була Барселона. Вантажівка протаранила натовп людей на одній з найпопулярніших вулиць серед туристів — Рамбла. Перед наїздом зловмисник на орендованому фургоні збільшив швидкість та намагався зачепити якомога більше людей. Внаслідок трагедії загинули 13 людей, серед яких 5 дітей, ще понад 100 — дістали поранення.

Страшна стрілянина у Лас-Вегасі, 1 жовтня. В одному з найпопулярніших міст США, яке щороку відвідують тисячі туристів, сталася моторошна стрілянина. Невідомий відкрив вогонь у Лас-Вегасі на завершальному виступі кантрі-фестивалю Route 91 Harvest, який зібрав близько 40 тисяч людей. Для вбивства нападник обрав 32-й поверх готелю та цілий арсенал гвинтівок. Загинуло 59 чоловік.

Кривава неділя у Єгипті, 24 листопада. Потужний вибух прогримів у мечеті в Єгипті. Трагедія сталася на півночі Синайського півострова в місті Бір-аль-Абед. За інформацією ЗМІ, терористи спершу підірвали храм, а згодом, перекривши площу позашляховиками, відкрили вогонь по тих, хто намагався врятуватися від смерті. Загалом жертвами атаки стали 235 людей.

Скандали в Україні

На жаль, нашу країну не обійшли скандали. Здебільшого це стосується поганої дипломатичної роботи. Ми посварилися з Польщею через історичні аспекти. З нами не хоче дружити Угорщина через Закон «Про освіту».

Запам’ятався також арешт голови фіскальної служби Романа Насірова, який виявився хорошим актором і вдавав із себе хвору людину.

Багато говорилося про конфлікт між Генпрокуратурою та антикорупційним бюро. Силовики не можуть поділити між собою сфери впливу.

Закінчувався 2017-й рік під знаком Саакашвілі. Колишній Президент Грузії та губернатор Одеської області зібрав третій Майдан і ось уже два місяці не дає спокійно жити владі.

На жаль, влада України цього року показала, що не може протистояти терористичній загрозі. Російські терористи спокійно вбивають відомих людей. У березні в Маріуполі підірвали автомобіль, у якому перебував співробітник СБУ полковник Олександр Хараберюш. Він загинув на місці. Внаслідок вибуху машини вранці 27 червня пішов з життя керівник спецпризначу Головного управління розвідки Міністерства оборони Максим Шаповал.

У вересні в самому центрі столиці вибухнула машина, в результаті чого загинув грузин Тимур Махаурі, який був особистим ворогом Размана Кадирова і боровся з окупантами в зоні АТО.

Ну і зовсім недавно на залізничному переїзді було розстріляно автомобіль, у якому перебувала відома активістка і учасниця бойових дій в АТО Аміна Окуєва. Аміна загинула. А в Сєверодонецьку терористи вбили українського активіста та політика Сергія Самарського.

І всі ці вбивства залишилися нерозкритими, що ще раз доводить про слабкість правоохоронної системи в Україні.

З позитиву в Україні за цей рік можна відзначити хіба що введення безвізового режиму. Та й то останнім часом європейські політики кажуть, що через корумпованість нашої влади той «безвіз» можуть відмінити.

Безлике Закарпаття

А на Закарпатті лад і спокій. Найбільше, що зачепило нашу область, то це угорсько-український конфлікт через Закон «Про освіту», який обмежив права закарпатських угорців щодо отримання знань рідною мовою. Через цей конфлікт у область приїжджали два міністри, які намагалися вивчити суть проблеми. Могли б, до речі, раніше приїжджати і вивчати. А потім уже ухвалювати безглузді закони.

Із акцій протесту можна згадати хіба що акції «пересічників», а також недавні акції лісівників та бюджетників Воловеччини.

Запам’ятався рік надмірним фінансуванням із бюджету Ужгорода компенсацій перевізникам, а також скандалом із отриманням хабара заступником мера Ужгорода Іштваном Цапом та затриманні на хабарі мера Чопа Самардака.

Ну і Геннадій Москаль відзначився тим, що хоче відібрати від Балог землі в Синяку та замок «Паланок».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат