На сесії міськради: Цап, авто для мера та бюджет

22.12.2017 16:18 РАТУША

Друге пленарне засідання чергової ХVІІІ сесії Ужгородської міської ради VІІ скликання   в четвер почалося з хвилини мовчання в пам’ять про загиблих на Сході закарпатців-героїв, які в зоні АТО відстоюють незалежність України.

На сесію Ужгородської міської ради прийшли мешканці міста відстоювати збереження зелених зон. Нагадаємо, що йдеться про три ділянки — на вулиці Можайського, площі Б. Хмельницького та біля озера «Кірпічка». Звернення на підтримку підготував також народний депутат України Роберт Горват. На початку засідання міський голова Богдан Андріїв попросив не хвилюватися — депутати міськради і він особисто підтримують таку позицію і всі зелені зони залишаться.

Серед питань йшлося на сесії також про зміни в додатку до рішення однієї з попередніх сесій «Про затвердження структури апарату ради та виконавчих органів міської ради, їх загальної штатної чисельності», а саме про скорочення посади першого заступника міського голови. Як відомо, посаду першого заступника мера Ужгорода й досі обіймає Іштван Цап, якого судять за хабарництво. Голосування показало на табло підтримку лише 11 депутатів, відтак рішення не прийнято. «Цап перебуває на лікарняному, тож, згідно з законодавством, його звільнити не можна», — пояснив депутатам представник служби персоналу та спецроботи Ужгородської міськради.

Прийнято рішення про придбання двох автомобілів на суму 1,5 млн. грн. — один для мера, інший — для виконкому. Сам мер сказав, що автомобілі для влади не купувалися вже 17 років, а на ремонт старої «Тойоти» вже було витрачено з бюджету 200 тисяч гривень.

Під час сесії Ужгородської міської ради депутати прийняли також бюджет міста на 2018 рік. Доходи становлять 1,2 млрд. грн., що на 200 млн. більше, ніж були цьогоріч. Найбільші видатки: 460 млн. гривень піде на освіту і 119 млн. — на охорону здоров’я.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат