Миколай в ужгородській "Казці"

Уляна Демчук 13.12.2017 14:43 ПОДІЇ

Працівники Ужгородської   міської   бібліотеки для дітей «Казка» постійно підтримують дружні зв’язки зі своїми відвідувачами.

Днями у книгозбірню прийшли одні з найактивніших читачів- учні 2-го А   класу Ужгородської ЗОШ № 6 імені Василя Гренджі-Донського, де класним керівником Світлана Дутко.

Діти готувалися до цього дня цілий рік: добре навчалися, дбали про свою поведінку, розучували вірші та пісні. Гарний настрій створювали красиві   костюми ангеликів, зірочок, царів, мишенят,   південного, північного, західного і східного вітрів, лисички. А присвячений цей ранок був зустрічі зі Святим Миколаєм. Діти виконали пісні про улюбленого дитячого святого, музику до яких написала закарпатська композиторка Вікторія Ковач. Найбільш очікуваним був прихід самого Миколая - роль його виконав   священик отець Василь. І, як годиться, взяв участь у довгоочікуваному дійстві -   вручив солодощі. Незабутнім був   танець ангеликів з подарунками. Діти гралися у сніжки - ватні кульки. Неповторний танець підготувала хореограф школи Ярина Конкіна. Наприкінці святкового ранку приємним сюрпризом став виступ учениці 9-а класу,   переможниці   багатьох пісенних конкурсів та фестивалів Дарини Лесів. Глядачами були учні 1-а класу, яких Миколай з ангеликами обдарували солодощами. Дітки разом з наставницею продовжують готуватися до Різдвяних свят, зараз готують Вертепний виступ, який представлять у цій книгозбірні.

- Я би хотіла, щоб такі   свята приносили тільки радість, - сказала в інтерв»ю завідувачка бібліотекою Алла   Петрішак, - адже ці свята надихають на добро, відчуття дива і краси.
   
А вчителька початкових класів шостої школи   Світлана Дутко додала, що основну мету у цій роботі вбачає у тому, щоб показати, що кожна дитина може бути Святим Миколаєм, кожен покликаний до того, аби нести людям добро. Таким був цей святий змалечку. Він завжди дарував. Головне, щоб учні зрозуміли, що якщо не можуть подарувати яблучко чи цукерку, то можуть подарувати іншим усмішку і світ стане світлішим і прекраснішим.

Уляна Демчук

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат