Критична ситуація з виплатою зарплати склалася і в сусідніх із Закарпаттям регіонах України

07.12.2017 22:23 СОЦІО

Карпатський форум народовладдя, який об’єднує гірські райони Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей, звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням виділити освітню й медичну субвенцію, а також базову та додаткову дотацію для виплати зарплати працівникам бюджетної сфери.

Нестача коштів для гірських районів у чотирьох областях до кінця року становить 57,6 мільйонів гривень. Як ідеться в звернення, кожен із 25 гірських районів зіткнувся з проблемою незабезпеченості коштами для виплати зарплат працівникам бюджетних установ. Повністю звернення подається нижче.

Нагадаємо, що днями голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив прем’єр-міністру України урядову телеграму, в якій зазначив, що такого вкрай критичного становища з виплатою заробітної плати працівникам бюджетної сфери в області не було останні десять років.

***

Сьогодні на Воловеччині завершилася попереджувальна акція владі і в першу чергу уряду Гройсмана. Вимога - зарплату людям до понеділка до 17:00. Про це повідомив правозахисник віталій Грегор.

Представник Президента України на Воловеччині, голова РДА Валентина пообіцяла учасникам протесту - працівникам освіти та медицини, що до 17:00 понеділка кошти будуть. Як ні, якщо людей вчергова обдурять - то знову зберуться на посту в Нижній Воротах працівники сільських садочків, шкіл та лікарень гірських районнів Закарпаття вже на безстрокову акцію протесту.
Закарпатці вчергове довели, що український народ не бидло і він реальний носій влади, а не всякі там "реформатори" прем'єр міністри та міністри фінансів, які надурили людей обіцянками зарплати, залишивши на понад 3 місяці людей без зарплати.
Вдячний всім небайдужим, що не побоялись і вийшли на протест, сьогодні вчергове переконався, що лише в нашій єдності сила! Слава Україні!
- пише Віталій Грегор.

ТЕГИ : москаль

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат