Новорічні ялинки на Ужгородщині продаватимуть з електронними чіпами

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 23.11.2017 17:33 ПОДІЇ

На Ужгородщині лісівники та правоохоронці спільно протидіятимуть незаконним рубкам новорічних дерев. Поки що новорічні дерева лісівники не почали реалізовувати, однак вже посилили охорону. Деревця для головного свята року вирощують на окремо відведених ділянках у Кам'яницькому лісництві. Плантація новорічних ялинок розташована на місці колишнього саду і займає площу понад пів гектара. З одного боку – новорічні ялинки, висаджені в 2008 році. Їх уже можна рубати до свят. З іншого – чотирирічні маленькі саджанці.

Аби ужгородські дітлахи мали що прикрашати до новорічного свята, лісівники трудяться на плантації цілий рік. І кожного року заготовляють ялинки для садочків, шкіл та соціальних закладів Ужгородщини.

Паралельно із початком заготівлі ялин лісове господарство активізовує роботу з їх охорони. Сформовано рейдові бригади за участю лісівників, правоохоронців та представників екологічної інспекції у Закарпатській області, цілодобово охоронятимуть хвойні насадження, планують чергувати на трасах, виявляючи порушників. За самовільно зрубану ялинку передбачено чимало штрафи, попереджає державна лісова охорона Ужгородського держлісгоспу.

Загалом ліміт заготівлі обмежений - всього 50 зелених красунь. Однак для задоволення потреб населення лісівники Ужгородщини планують закупити ялинки у колег, де переважають шпилькові насадження.

Для потреб населення району лісівниками та представниками райдержадміністрації та ради буде організовано у спеціально визначених місцях торговельні майданчики для гуртової та роздрібної торгівлі новорічними ялинками.

Лісівники закликають купувати тільки легальні ялинки: «Кожного року до новорічної красуні прикріплюється спеціальна бирка, яку неможливо зняти, не пошкодивши дерево. Ялинка без електронного чіпа вважатиметься краденою. В цій бирці вказується, з якого лісгоспу і навіть і з якого лісництва була відпущена ялинка, де її заготовили. Дерева без електронних чіпів будуть вважатися незаконно здобутими, за що передбачено покарання. Тому закликаємо купувати тільки легальні ялинки», - каже директор Ужгородського держлісгоспу Василь Кий.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат