Творчість Юлії Драгун: Люблячий дотик слова до душі

Уляна Демчук 21.11.2017 11:22 ПОДІЇ

 

З великої любові закарпатської письменниці Юлії Драгун з села Новоселиця Тячівського району до дітей, Батьківщини, усього прекрасного народжуються твори, які підносять нас духовно, збагачують новими відчуттями. Її книги знаходять вдячних читачів і шанувальників.

Нещодавно Юлія Юріївна отримала медаль та Диплом лауреата Міжнародної літературно-мистецької премії імені Миколи Сингаївського у номінації літературні твори для дітей та юнацтва за 2017 рік за книгу «Мереживо чудесних мрій». Цей твір побачив світ у Всеукраїнському державному видавництві «Карпати», що в Ужгороді. У другому, доповненому виданні вміщені оповідання як про серйозні і кумедні, так і про повчальні і веселі пригоди дітей, звірят, пташат, рибок, квіток та дерев. Книга адресована найменшим читачам. До слова, усі твори талановитої літераторки-поетеси, зокрема, й поетеси-піснярки, прозаїка, драматурга, вчителя-етнопедагога – також написані для дітей.
 
І все ж, як відзначає у вступній статті «Мова любові» відомий український письменник Дмитро Кешеля , говорити « для дітей» - певна умовність. Бо оповідання, новели, етюди, образки у літературно- художньому виданні «Мереживо чудесних мрій» з не меншою цікавістю й захопленням читатимуть дорослі».
 
Літератор   Дмитро Кешеля продовжує у статті характеризувати творчість Юлії Юріівни. «Драгун – прозаїк, як і Драгун- поетеса, майстерно володіє словом, його барвами та відтінками, віртуозно вміє вплітати у поетичну канву народні прислів»я та приказки, якими так багато мова закарпатських українців. У книзі «Мереживо чудесних мрій» засвітилася ще одна грань обдарування Юлії Юріївни – вміння майстерно ліпити людські характери. А це, погодьтеся, для прозаїка вельми важливо».
 
Книгу рекомендовано до друку науково- методичною радою Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти. Рецензенти - Марія Баяновська – кандидат педагогічних наук, доктор філософії, доцент, завідувач кафедри   соціально-гуманітарної   та етико-естетичної освіти Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, член Національної Ліги українських композиторів та Марія Жабляк – старший викладач кафедри суспільно-гуманітарних та етико-естетичної освіти цього ж інституту.
 
Художнє оформлення книги « Мереживо чудесних мрій» - Ольги Ладижець. До речі, в оформленні цього літературно-художнього видання використані малюнки самодіяльних художників Тетяни Марцичук і Миколи Мізуна з села Руське Поле, що на Тячівщині.

Редагування книги здійснив Борис Кушнір.
 
Ми щиро бажаємо Юлії Драгун подальших успіхів у творчості та появи на світ нових її книжок.

Уляна Демчук

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат