Закарпатці масово підтримують флешмоб під назвою «Нагодуй птахів взимку»

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 01.02.2017 12:02 ПОДІЇ

 

На Закарпатті зимують десятки видів різних птахів: синиці, горобці, ластівки, чижі, снігурі, сойки, сороки, земняки, чикотні, щиглики, граки, ворони, галки й лебеді. Деякі з них постійно живуть у нашій області, а деяким доводиться долати тисячі кілометрів на шляху до нас.

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства оголосило флешмоб під назвою «Нагодуй птахів взимку». Головна мета - підтримка зимуючих птахів на Закарпатті, створення «пташиних столових», пропагування еколого-натуралістичного виховання, стимулювання до прояву активної життєвої позиції, формування у людей поваги до птахів і навколишнього середовища.

Птахи в холодну пору року бояться не холоду, а голоду. Найчастіше пернаті гинуть у сильні морози. Для підтримки достатньої температури тіла, вони витрачають значно дуже багато енергії, що отримують з їжі. Та ще важче вдається пташкам пережити затяжні зими, адже тих запасів, що були зроблені восени, не вистачає.

Врятувати птахів від голодної смерті – просто: розвісити годівнички і не забувати поповнювати їх відповідним кормом. Січнева акція - це лише частина комплексу заходів на захист зимуючих птахів, які завершаться в квітні екологічним святом, яке присвячене Міжнародному дню птахів.

Екологічну акцію після її оголошення одразу ж підхопили багато закарпатців, виконавши умови флешмобу. Годівниці були помічені представниками обласних ЗМІ, а фото деяких - зафіксовані у соціальній мережі Facebook.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ТЕГИ : ліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат