Москаль просить Нищука виконати Постанову Верховної Ради України щодо замку «Паланок»

06.11.2017 12:16 ПОДІЇ

Голова Закарпатської ОДА направив звернення до Міністра культури України Євгена Нищука з проханням виконати Постанову Верховної Ради України від 15 квітня 2009 року «Про заходи щодо збереження пам’ятки культурної спадщини – замку «Паланок» (м.Мукачево Закарпатської області)».


– Постанова була прийнята одразу після того, як В.Балога, будучи керівником президентського секретаріату Ющенка, спробував за безцінь і за корупційними схемами забрати «Паланок» в оренду на 49 років, оформити його на своїх родичів і влаштувати готельний комплекс, – заявляє Г.Москаль. – Однак після акцій протесту й резонансу в ЗМІ був змушений відступити.

У квітні 2009-го, щоб не дозволити такі ж махінації в майбутньому, Верховна Рада прийняла постанову, один із пунктів якої гласить: «Кабінету Міністрів України розробити в установленому порядку заходи щодо створення державного історико-архітектурного заповідника «Замок «Паланок» із віднесенням його до сфери управління Міністерства культури і туризму України та визначити необхідне фінансування для утримання цього заповідника». За постанову віддали голоси 336 народних депутатів, вона чинна, однак залишається невиконаною. «Паланок» досі залишається полігоном для працевлаштування родичів Балог, при тому, що сам замок був прийнятий у комунальну власність Мукачева з грубими порушеннями законодавства. Зараз прийшов час навести в цьому питанні лад.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат