У Сваляві реконструюють віковий міст

03.11.2017 18:54 ПОДІЇ

Через рік після осіннього паводка в 2016-му на Закарпатті у місцевих чиновників «дійшли руки» і до мосту через річку Свалявка, який був пошкоджений паводком. Тоді паводкова хвиля підмила одну з опор, і бетонне покриття просіло на півтора метра. 100-річний міст майже жодного разу капітально не реконструйовували. На початок робіт із реконструкції приїхали Геннадій Москаль, Михайло Рівіс, керівники міста, району та депутати різних рівнів від Свалявщини.


— На початок реконструкції довелося чекати цілий рік, оскільки виготовлення проектно-кошторисної документації й тендерні процедури зайняли дуже багато часу, — сказав голова ОДА. — За цей час аварійний міст став предметом для спекуляцій різного роду активістів. Однак жоден із них пальцем не поворухнув для відновлення мосту, уся робота лягла на місцеву й обласну владу. На сьогодні підрядник уже визначений, перший транш коштів отриманий, будівельні матеріали закуплені. Джерело фінансування — обласний бюджет. Плануємо реконструкцію так, щоб навесні наступного року перерізати стрічку й знову запустити автомобільний рух через оновлений міст. Проект дуже дорогий. З підрядником ми вже визначилися. Це компанія з Івано-Франківська, яку ми знайшли через Prozorro.

Міський голова Сваляви Іван Ланьо розповів, що реконструкції передували копіткі підготовчі роботи: «Майже чотири місяці ми визначали, чий це міст. Довелося взяти його на баланс міста. Відтак готували технічну документацію, вирішували питання із фінансуванням. Вирішили звернутися до обласної влади і там нам не відмовили у допомозі. Згідно з проектно-кошторисною документацією на реконструкцію піде близько 14 млн. грн.».

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс додав, що, аби відновити програму відбудови русел Дунайського басейну, привести наші річки до порядку, тоді край був би захищений від повеней і паводків, та на це з державного бюджету коштів не виділяється. «Тож ми спільно з Водним господарством області сподіваємося на грантовий проект, аби втілити цю програму в життя», — сподівається чиновник.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат