Люди в масках на мужіївському золоторуднику

27.10.2017 22:22 ПОДІЇ

Події минулого тижня знову нагадали всім про Мужіївський золоторудник. 20 жовтня люди в масках, які назвалися представниками Служби безпеки України, увірвалися та розгромили офіс «Карпатської рудної компанії» в селі Мужієво на Закарпатті, а також квартиру директора компанії в Києві та в Берегові.

Люди в масках забрали всі документи та комп’ютерну техніку. При цьому серед документів були оригінали унікального проекту з видобутку золота біля Мужієва та всі оригінали дозвільних документів.

Група невідомих, інформують в компанії Avellana Gold, не надали жодних достовірних пояснень щодо вилучення інформації про видобуток корисних копалин та спеціального дозволу на вивчення Мужіївського родовища поліметалів, що придбаний американським інвестором Avellana Gold. «Працівники стверджують, що це відбулося без будь-яких пояснень, їм лише повідомили: «Нам сказали забрати все»», — йдеться у прес-релізі від імені працівників компанії.

У Avellana Gold кажуть, що розробили проект з видобутку золотополіметалічної руди на Закарпатті, в який планували вкласти 100 мільйонів доларів. Однак тепер, не маючи документів, не матимуть змоги продовжити роботу.

В Avellana Gold кажуть, що це був офіс «Карпатської рудної компанії». Саме у цієї компанії американці викупили ліцензії на видобуток золота в Закарпатті. У Генпрокуратурі підтвердили, що проводили обшук за рішенням Печерського райсуду з метою вилучення доказів протиправного заволодіння майном ТОВ «Закарпатполіметали», яке тягнеться від травня 2014 року.

Як відомо, раніше ліцензією на видобуток на Мужіївському золоторудному родовищі володіла «Карпатська рудна компанія», яку контролював донецький бізнесмен Валерій Бредихін, партнер екс-голови МВС часів Януковича Віталія Захарченка. Avellana Gold придбала «Карпатську рудну компанію» у 2016 році.

Мужіївське родовище — єдине діюче в Україні з видобутку золота — не було успішним. Невідомо, чим закінчиться ця історія. Після закінчення кримінального провадження суд повинен визнати, наскільки ж законно було проведено банкрутство «Закарпатполіметалів» і чи законно активи отримала «Карпатська рудна компанія», а згодом Avellana Gold.   Втім, сьогодні там зберігається 55 тонн золота розвіданих запасів. У грошовому еквіваленті — майже 3,8 мільярда доларів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат