Екс-директор ЖКГ самовільно завищив тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових

Прокуратура Закарпатської області 24.10.2017 01:43 КРИМІНАЛ

Прокуратурою оголошено про підозру екс-директору міського комунального підприємства житлово-комунального господарства «Тиса» який незаконно встановив тариф на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій мешканцям одноповерхових будинків.

За результатами проведеного досудового розслідування прокуратурою Закарпатської області оголошено підозру екс-директору міського комунального підприємства житлово-комунального господарства «Тиса» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, а саме службовому підробленні.

Встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді директора міського комунального підприємства житлово-комунального господарства «Тиса», будучи службовою особою, наділеною організаційно - розпорядчими та адміністративно - господарськими   функціями, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби та вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій», видав завідомо неправдивий офіційний документ - наказ по підприємству МКП ЖКГ«Тиса» №40 від 27.02.2008, яким неправомірно та безпідставно встановив новий тариф на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій мешканцям одноповерхових будинків.

Цими своїми діями він ще й порушив усі вищевказані Закони та нормативні акти, згідно яких встановлення тарифів щодо оплати побутових, комунальних, транспортних та інших послуг, які надаються підприємствами та організаціями комунальної власності відповідної   територіальної громади є компетенцією виконавчих органів місцевого самоврядування.

Наразі прокуратурою області завершується досудове слідство, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для вирішення по суті.

Довідково: стаття 366 ч. 1 КК України -   Службове підроблення. Карається штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прокуратура Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат