Школярі Берегова збирали жолуді

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 12.10.2017 20:35 ПОДІЇ

 

У Берегівському держлісгоспі відбувся етап екологічної Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», під час якої трудовий десант з учнів з угорської та української шкіл і працівників державної лісової охорони збирали жолуді. На цей раз лісівники влаштували акцію зі збору дуба звичайного та дуба черещатого на території лісових угідь Боржавського лісництва №2. Ділянка обрана не даремно, адже на ній розташовані найбільша кількість плюсових дубів.




Жолуді - дорогоцінний посадковий матеріал, а насіння рослин з поліпшеними спадковими ознаками потрібні для відновлення зелених легенів Берегівського держлісфонду, в тому числі після заготівлі достиглої деревини, вік якої становить 120 років! Минулого року для цього заготовили близько трьох тонн жолудів. А цього року лісівники прогнозують, що буде близько пяти! Про це розповів директор Берегівського державного лісового господарства Богдан Шойного.

Однією з головних функцій працівників лісового господарства Богдан Андрійович назвав охорону берегівського лісфонду від так званих чорних лісорубів і лісовідновлення.

«Збір жолудів - це один із тих заходів, учасники якого роблять абсолютно реальний і дуже важливий внесок у відновлення лісів нашого району, - каже Богдан Шойного, - Це готовий посадковий матеріал, про його як поки рано говорити, але в минулому році схожість насіння дуба досягала 90%. Цієї осені в лісі - велика кількість жолудів, ми не могли цим не скористатися, і я дуже вдячний маленьким школярам, які так чудово попрацювали».

«Сьогоднішня акція мені дуже сподобалася, адже я люблю ходити в ліс по гриби, збирати жолуді й дихати свіжим повітрям. Це щастя, справжнісіньке щастя: бути там, де ти можеш бути корисним, поруч з сотнею людей, які поспішають відновити наш ліс. Висадити здоровий ліс, щоб через 100 років у нас були красиві дубові діброви, сильний, потужний ліс, який буде давати кисень. Ліс, стійкий до гризунів, шкідників і вітру», - розповідає Андрея Сімчера, учениця Нижньореметівської ЗОШ.

Як повідомили лісівники, в ході заходу було зібрано за три години 150 кілограмів жолудів. Їх висадять у лісових розсадниках Берегівського держлісгоспу наступної весни, де жолуді дадуть життя новим деревам.



Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат