Серед депутатів міськради — 12 мільйонерів

15.09.2017 22:24 РАТУША

Найбільше у 2016 році заробив депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Шанта. Дохід склав понад 4,2 млн. грн. Шанта займається бізнесом, пов’язаним із обробкою та продажем деревини. Понад 3 млн. грн. склав дохід депутата «Європейської партії України» Анатолія Ковальського. Майже половину склали доходи дружини, яка займається фармацевтичним бізнесом. Решту — заробітна плата та повернення коштів із засновницьких фондів підприємств депутата.


Голова фракції «Європейської партії України» Іван Волошин задекларував дохід у понад 1,3 млн. грн. Проте сам він не заробив за рік жодної копійки — вся сума — дохід від підприємницької діяльності громадянської дружини.

Іван Якубик із фракції «Відродження» задекларував доходів на понад 1,1 млн. грн. Депутат займається ресторанним бізнесом, що склало більшу частину сімейного доходу. Проте дружина, керівник компанії «АВЕ Ужгород», заробила за рік понад 300 тис. грн.

Олена Камінська з БПП заробила за рік майже мільйон гривень. Проте основним місцем роботи депутатки є Обласний центр дитячої та юнацької творчості. Найбільше Камінська заробила, займаючись підприємницькою діяльністю.

«Там усе написано в декларації — де я працюю, ким я працюю, мої доходи і де я маю яку власність, — коментує Камінська. — Якщо ви знаєте, є така студія сучасного танцю «Бліц» у нас в Ужгороді. Я її керівник. На мене просто пишуться всі гроші, на жаль, в декларації не вказана витратна частина».

Всього на 12 тис. менше заробив у 2016 році колега по фракції Роман Богуславський. У лютому 2016 року депутат зареєструвався як підприємець.

Чому ужгородські депутати живуть за рахунок тещі та в кредит?

Два депутати Ужгородської міськради задекларували «нульові» доходи. Ще три заробили менше прожиткового мінімуму для їхніх сімей.

Віктор Любар із фракції «Патріот» не заробив за 2016 рік жодної копійки. Попри те, в дек­ларацію депутат вніс юридичну компанію ТзОВ «Вікправант», власником якої він є. 18 травня дружина Віктора Любара виступила на сесії Ужгородської міськради з заявою про складення ним повноважень у зв’язку з сімейними обставинами. Міський голова Богдан Андріїв заявив, що застосує право «вето», оскільки не впевнений, що підпис під заявою належить Любару.

Депутат із партії «Відродження» Євген Прозор теж не задекларував жодної гривні доходів чи заощаджень. Проте це не завадило йому в 2016 році придбати 3 земельні ділянки та квартиру.

Представник БПП «Солідарність» Володимир Білонка заробив за рік меше 13 тис. грн. як учитель у школі. І аж 1 грн. як дохід від підприємницької діяльності. У депутата є дружина та донька.

Сергій Фрінт із фракції «Єдиний центр» доходів у 2016 році не мав. Заробляла лише дружина, яка працює в Ужгородскій ЦРЛ. Дохід на сім’ю з трьох людей склав трохи більше 45 тис. грн.

Екс-мер Ужгорода Віктор Щадей, який в міськраду пройшов від ВО «Батьківщина», за минулий рік не заробив жодної копійки. Депутат живе в кредит — майже 79 тис. грн. йому надав банк.

У кого з депутатів мільйонні статки?

Найбільше заощаджень у Анатолія Ковальського. Депутату вдалося накопичити понад 12 млн. грн. Кошти депутат зберігає готівкою та у статутних капіталах підприємств.

Другий щабель серед найбагатших депутатів посів Сергій Фрінт. Його капітал складає понад 8,4 млн. грн.

Депутат із фракції «Наш край» Василь Губкович накопичив понад 7,8 млн. грн. Гроші разом із дружиною зберігають виключно готівкою, вкладають у статутні капітали підприємств і зичать третім особам.

Керівник фракції «Патріот» Михайло Чурило володіє заощадженнями у понад 6,6 млн. грн.

Понад 6 млн. грн. накопичив депутат БПП «Солідарність» та брат нардепа Валерія Пацкана, Дмитро Пацкан. Депутат також тримає гроші виключно готівкою.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат